Start > Gårdsbutiker > Kommentar om MurboAnnas Ost

MurboAnnas Ost, kommentarer och synpunkter

MurboAnnas Ost


Jag heter Anna och jag är uppvuxen i en liten by som heter Murbo, därav namnet Murboanna. Jag har ett eget gårdsmejeri där jag tillverkar ost. Jag gör flera olika sorters ostar såsom mild och krämig vitmögelost, len färskost med flera olika smaker och salta salladsostar i olika inläggningar. Jag gör även ett välsaltat smör som är kärnat på ett traditionellt sätt efter ett gammalt recept.

I hela mitt liv har jag drömt om att kunna leva livet på ett lite naturnära och gammaldags sätt i största harmoni tillsammans med min familj och mina djur. Att tillbringa dagen med en häst och några kor och att få göra det tillsammans med sina närmaste. Tänk vad underbart att kunna få leva varje dag som en dröm.

En dag i veckan, efter att jag har druckit mitt morgonkaffe, går jag ut i ladugårdens mjölkrum och hämtar en stor kruka med dagsfärsk mjölk. Jag tittar upp mot Solklintens topp där solen sakta stiger över berget. Det pirrar lite i magen, det är så vackert. Jag bär in mjölken i källaren i boningshuset där jag har mitt lilla mejeri. Mjölken hälls i grytan och värms sakta upp och samtidigt sprider sig ett lugn i det lilla rummet. Nu börjar tillverkningen av mina härliga ostar!

Idag gör jag ost på mjölk som jag tar från våra 60 kor som finns här på gården i Koppslahyttan. Det är ett modernt lantbruk där korna går fritt i ladugården och mjölkas när de själva vill. På gården finns också Flisan och Solveig. Flisan är en fjällko och Solveig är hennes kalv och de går här ute och väntar på att få leverera sin mjölk till mitt lilla mejeri. Med tiden ska ostarna tillverkas enbart på mjölk från mina fjällkor.

Att tillverka ost är något som man gör med största omsorg i lugn och ro och det krävs både själ och hjärta. På detta sätt kan jag genom mina ostar dela med mig av det goda livet till Er!

Produkter

Ostarna: Hinsbos Lycka, Koppslahyttans Underbara, Murbos Harmoni och gårdens smör.

Kontakt

Postadress: Koppslahyttan 153 781 98 Borlänge
Telefon: 073-717 28 00
E-post: info@murboannasost.se
Hemsida: http://www.murboannasost.se
Öppettider:

VägbeskrivningSe karta


Länk: MurboAnnas OstKommentarer


Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar