Start > Gårdsbutiker > Kommentar om Mattesbäcken Eko. Grönt & Turism

Mattesbäcken Eko. Grönt & Turism, kommentarer och synpunkter

Mattesbäcken Eko. Grönt & Turism


Mattesbäcken Eko. Grönt & Turism erbjuder dig en meny av smaker och upplevelser. Gården Övre Storfors ligger idylliskt belägen vid Alterälvens forsar, behagligt omgiven av skogslandets storslagna natur. vi erbjuder aktiviteter för alla smaker och sinnen. Stanna till för en kortare stund eller ta del av de övernattningsmöjligheter som gården erbjuder. Som gäst hos oss kan du bli delaktig i gårdens dagliga sysslor eller bara njuta av den avkoppling som inspiration som naturen ger. UPPLEV vandring, fiske, vildmarksupplevelser och gårdsliv, SMAKA kulinariska läckerheter från gårdens eget skafferi och NJUT av vedeldad bastu, ackompanjerad av forsens brus och naturens prakt.

Produkter

Ekologiska grönsaker, över 50 sorter. Förädling: inläggningar och syrakulturer m m.

Kontakt

Postadress: Övre Storfors 1180, 94592 Altersbruk
Telefon: 0911 203150
E-post: mattesbacken@telia.com
Hemsida: Saknas
Öppettider:

Vägbeskrivning

BD-län, mellan Pålsträsk och Backträsk. 17 km från Älvsbyn, 45 km från Piteå, 45 km från Boden, 60 km från Luleå.

Se karta

Kommentarer

 • Betyg:  0
 • Skriven av Andreas (Söderström) Numera Berggren, 2012-07-20 21:05:02
 • Hej!
  Hoppas att det är bra med er - jag är stolt att ni orkar hålla på, duktiga är ni!

  Tråkiga nyheter om en av era konkurrenter:
  I förrgår fick jag provresultaten ang. kemikalieinnehållet i bär och jord från en beryktad odling i Piteåtrakten.
  Fyra års insamling av prover har alla entydigt visat att pesticider, fungicider och ogräsmedel regelmässigt används i odlingarna och att grödorna i upprepade fall haft toxikologiska värden som överskrider det maximala rekommenderade - trots att odlingen varit ansluten till ekologiska kontrollsystem och en tid märkt av Arena Certifiering ( KRAV-märkta)

  De årliga bidragen som utbetalats för ekologisk odling av länsstyrelsen i Norrbotten till kvinnan som odlat med sin åldrade make uppgår till ca 200 000 kronor / år.

  Särskilt besvärande är även att makarnas arrenderade odlingsfält är små och belägna nära bostadshus och vattendrag vilket maximerar exponeringen för kemikalierna för de boende i området och accelererar urlakningen av gifter till Piteåälven.

  Labbet hittade kemikalien tolylfluanid i de genomgångna produkterna från odling under samtliga år, den substansen kommer från ett kämpningsmedel som heter Euparen och förbjöds 2007.
  Orsaken till förbudet är att det verksamma ämnet bildar en nedbrytningsprodukt (dimetylsulfamid) som ombildas till nitrosaminer som i sin tur är extremt cancerframkallande och speciellt toxologisk för små individer( "barn") och husdjur.

  Rapporten kommer att presenteras senare i höst/vinter i någon form tillsammans med vittnesmål , film och stillbildsfoton samt pappersdokumentation.Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar