Start > Gårdsbutiker > Kommentar om Wannborga Vin & Lamm

Wannborga Vin & Lamm, kommentarer och synpunkter

Wannborga Vin & Lamm


Wannborga Vin och Lamm är ett familjeföretag, som bedriver en ekologisk produktion med får, vall och vindruvor för vintillverkning. Prodution och förädling är certifierad av KRAV.

Wannborgagården ligger 9 km norr om Borgholm på Öland. Här kan man även bo på lantgård eller på B&B, hålla konferens eller olika festarrangemang.

Vi brukar c:a 150 ha mark och har en fårbesättningen, som består av c:a 240 tackor, som betar vidsträckta alvars- och sjömarker.

Toscana, Provence???? Nej det är en riktig vingård på Öland med stora vinodlingar och egen vinkällare för tillverkning av vin samt även ett gårdsbränneri för framställning av destillat av egna råvaror. Vinodlingen startades under 2000- talets första år med c:a 1/2 ha vinstockar och har under åren byggts ut till 2,5 ha och 5 000 vinstockar av runt 40 olika sorter.

Under de senaste åren har ett kulinariskt centrum byggts upp i Övra Wannborga, baserat på gårdens produktion av lamm och druvor. För att ta hand om vinskörden har den gamla mjölkladugården byggts om för att inrymma ett komplett vineri samt gårdsbränneri.

I ladugården fiinns även ett charkuteri för att vidareförädla gårdens lamm till läckra patéer,korvar, lammfioler mm, vilka kommer att säljas i gårdsbutiken tillsammans med hantverk och andra öländska matvaror.

I restaurangen kan gårdens läckerheter avsmakas tillsammans med ett gott vin eller kanske "Grappa", "Cognac", "Calvados" och Whisky från gården.

Lokaler för servering och gårdsbutik har anor från 1700- talet.

Förutom dessa aktiviteter finns för uthyrning 3 rymliga och charmiga hus på en typisk kringbyggd Ölandsgård.

På gården kan mindre konferenser och kurser anordnas med många spännande aktiviteter som guidade turer genom vingård och vinkällare, vin- och snapsprovningar. Kanske kan man få vara med om vinskörd - ta hem fåren från våra betesmarker- eller en bränning i bränneriet.

Produkter

Detaljstyckat lamm samt korv såsom salami, patéer, rökta och lufttorkade fårfioler mm. Man kan även beställa helt eller halvt lamm, detaljstyckat, för panna och gryta. I butiken finns ett brett sortiment av lokalt producerad mat och hantverksprodukter, från lammskinn, ylleplädar och kläder till fårostar och vindruvsgelé mm..

Kontakt

Postadress: Övra Wannborga by 11, 387 96 Köpingsvik
Telefon: 0485-829 13
E-post: info@wannborga.nu
Hemsida: http://www.wannborga.nu/
Öppettider: Sommaröppet t.o.m. sönd. den 16 aug. Från v. 34 öppet fredagar 15-18.00, lördagar 12-16.00

Vägbeskrivning

5 km norr om Köpingsvik på Öland utmed 136:an. Se skyltning vid Övra Wannborga - Gårdsbutik

Se karta


Länk: Wannborga Vin & LammKommentarer


Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar