Start > Gårdsbutiker > Kommentar om Öströö fårfarm

Öströö fårfarm, kommentarer och synpunkter

Öströö fårfarm

Öströö fårfarm
Öströö fårfarm

Mitt i den vackra bokskogen hittar du Öströö Fårfarm- en gård med anor sen 1300-talet som idag är en modern fårfarm med hela kedjan från ett ekologiskt lantbruk med fåruppfödning med ett eget slakteri till förädling, försäljning och café med restaurang. Även hantverk med fårskinn som fokus finns på gården. Lammsafari och fårshow är populära aktiviteter.

Vår affärsidé är - att ge våra kunder och gästen unik upplevlse såväl gastronomi, historia och en fantastisk natur med fåret som en röd tråd igenom hela företaget

Öströö ägs av familjen Klingspor och gården arrenderas av Kristian o Jeanette Carlsson sedan 1987. Vid övertagandet drevs gården tradionellt med grisar och spannmålsodling.

Vi började med får redan 1987 och har sedan dess byggt upp vår besättning som idag består av ca 400 tackor av rasen gotlandsfår. Vi har också sedan 1996 ca 15 amkor av rasen highland cattle.

Totalt driver vi ca 100 hektar på Öströö och några intillliggande gårdar. Hela gården drivs sedan 1990 ekologiskt.

1992 startade vi vår köttbod där vi idag säljer allt som gården producerar direkt till konsument. Vi tillverkar också en hel del inläggningar och geléer m.m. Vi tar även vara på skinnen som vi säljer i vår hantverksstuga.

Under åren har företaget utvecklats och idag har vi även restaurang med fullständiga rättigheter, konferensmöjligheter och café. Vi ordnar också historisk brännvinsvandring, lammsafari, fårshow m.m.

I oktober 2001 byggde vi vårt gårdslakteri och har nu hela kedjan från uppfödning till färdig produkt.

Produkter

Hos oss kan du köpa färskt lammkött på hösten september-november och i viss mån till påsk. Resten av året säljer vi fryst så långt det räcker. I köttboden kan du också köpa våra goda rökta korvar, patéer, pastej, rökta fioler m m. I våra hyllor kan du sedan botanisera bland geléer, inläggningar, senap, kryddor och mycket annat smått och gott.

Kontakt

Postadress: 432 77 TVÅÅKER
Telefon: 0340-450 36, 070-570 20 26
E-post: info@ostroofarfarm.com
Hemsida: http://www.ostroofarfarm.com
Öppettider: Se hemsidan

Vägbeskrivning

Se karta
Ni hittar oss en kilometer öster om Dagsås, vägen mellan Tvååker och Åkulla. (Skyltar finns i Tvååker, kör mot "Åkulla Bokskogar" och "Öströö Fårfarm")


Länk: Öströö fårfarm

Betyg 5,0 av 1 röster
Kommentarer

  • Betyg:  5
  • Skriven av Karin, 2015-06-14 08:22:10
  • Fantastisk miljö, väldigt god fårfiol och goda korvar i gårdsbutiken.


Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar