Start > Internetbutiker > Kommentar om Ekodirekt Stockholm

Ekodirekt Stockholm, kommentarer och synpunkter

Ekodirekt Stockholm


Vår verksamhet
Ekodirekt Stockholm erbjuder ett brett sortiment av ekologiska och miljömärkta livsmedel, hushållsvaror och hygienartiklar. Tack vare att vi inte har någon fysisk butik spar vi många kostnader och kan erbjuda bra priser. Våra kunder är privatpersoner och storhushåll som förskolor och äldreboenden i Stockholm med omnejd. Vi levererar också varor till arbetsplatser, t ex fruktkorgar, kaffe/te, juice, läsk, diskmedel, mjölk och kakor. Vårt sortiment utökas hela tiden. Är det något du saknar eller önskar du en annan förpackningsstorlek så tveka inte att ta kontakt med oss!

Du handlar enkelt via vår hemsida genom att klicka dig fram bland produkt-kategorierna i vänster fält. Betala gör du med betalkort direkt på nätet, med 20-dagarsfaktura eller med betalkort i samband med leverens eller avhämtning. Du kan välja att få varorna levererade till adresser inom vårt utkörningsområde. Levereransen sker i miljövänliga biogasbilar med kyla. Oavsett var du bor kan du välja att hämta dina varor själv i vår lokal strax söder om Globen. För närvarande behöver vi ha din beställning ett par dagar innan leverans eller avhämtning men vi jobbar på att minska antalet dagar från beställning till leverans/avhämtning.

Ekodirekts vision är att vara ett företag som går i bräschen för en hållbar utveckling där miljön står i fokus. Vi vill erbjuda ett enklare sätt för dig att göra ett bra val utan att du ska behöva leta bland hyllorna efter ekologiska och miljömärkta produkter. Vi vill erbjuda ekologisk mat av god kvalitet som har producerats med respekt för framtiden.

Tydligt miljötänk
Ett tydligt miljötänkande går igenom hela Ekodirekts verksamhet. Från valet av arbetskläder i ekologiska eller återvunna material, el från förnyelsebara energikällor, sopåtervinning, fordon som drivs på biogas, miljömärkta rengöringsprodukter, förpackningsmaterial och trycksaker av Svanenmärkt papper och miljömärkt tryckfärg samt fordonsförsäkring som köper utsläppsrätter för varje tecknad försäkring. Vi använder slutna kylar och frysar till skillnad från vanliga butiker som har många öppna och energikrävande kyl- och frysmontrar. Vi återanvänder begagnade inventarier i verksamheten under förutsättning att detta är bättre för miljön än nya alternativ.

Vi kör på biogas
Vi levererar dina varor i bilar som drivs på biogas. Biogas är det mest miljövänliga bränslealternativet idag och bidrar till avsevärt mindre farliga utsläpp vid förbränning än bensin och diesel. Både giftiga kolväten, kväveoxider, koldioxider och sotpartiklar är kraftigt reducerade jämfört med bensin. Biogas bildar dessutom ingen ny koldioxid när den förbränns, eftersom det är en förnyelsebar energikälla.

Väljer du att storhandla hos oss spar du både tid och pengar på att slippa åka och handla själv. Eftersom våra leveranser samkör varor till flera kunder i samma område blir miljöpåverkan också avsevärt mindre än när varje enskilt hushåll åker iväg till stormarknaden.

Vi är KRAV-certifierade
Ekodirekt Stockholm är Sveriges första KRAV-certifierade internetbutik. I stort sett alla varor i vår butik är certifierade av etablerade kontrollorgan för ekologiska eller miljömärkta produkter. Att Ekodirekt är en KRAV-certifierad butik innebär att vår verksamhet, liksom tidigare led i produktion och distribution, har kontrollerats och certifierats av ett certifieringsorgan. KRAV-certifieringen medför att vi får hantera KRAV:s namn och märke samt packa om, märka, putsa, dela och hantera KRAV-godkända produkter.

Titta på Ekodirekts KRAV-certifikat

För att få kalla en produkt ekologisk måste den ha producerats i enlighet med EU:s regler för ekologisk produktion, (EEG) nr 2092/91. EU:s regler omfattar såväl odling, djurhållning och livsmedelsförädling som märkning, import, kontroll och marknadsföring. Det finns olika certifieringsorgan för att kontrollera och certifiera ekologiska produkter. Ett av dessa är KRAV. KRAV har striktare regler än EU inom vissa områden och regler för fler kontrollområden som fiske, butik och restaurang.


Länk: Ekodirekt StockholmKommentarer


Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar