Start > Gårdsbutiker > Kommentar om Backagården

Backagården, kommentarer och synpunkter

Backagården


EngNor startade sin verksamhet med uthyrning av stallplatser och konsultverksamhet år 2002 i Vallentuna norr om Stockholm. 2003 flyttade vi till Bitterna, utanför Vedum i Västergötland. Verksamheten bedrivs på Backagården, ett mindre jordbruk omfattande ca 20 ha, och består förutom jordbruket av försäljning och konsultverksamhet. 2004 skaffade vi värphöns av rasen Lohmann. Våra höns har daglig utevistelse där dom får springa helt fritt på gården. Dom får dock vara i hönshuset när vi inte är hemma då vi har både räv och rovfågel i omgivningarna. Vi är även godkänd hönsfaddergård i samarbete med Lasse Åberg och LRF. 2005 startade vi lammproduktion i mindre skala, och från och med vintern 2006 har vi en Maedi-Visna och fotrötefri besättning Gotlandsfår med M3 status. Vi producerar själva ekologiskt grovfoder till gårdens djur.

Gårdsbutiken

2010 bestämde vi oss för att det var dags att öppna gårdsbutik. Försäljningen av våra produkter har hittills sålts direkt från vår bostad, men omfattningen har nu nått en punkt där detta inte längre fungerar. Vi öppnar vardagar kl. 15.00 och stänger i princip när vi har nattat djuren vid 23-tiden. Helger har vi öppet hela dagen om vi är hemma. Ring och kolla för säkerhets skull!

2011 satsar vi på att få upp pälskvalitén på våra lamm. Vi köper in 3 st riksbedömda avelsbaggar från Helén och Benny Averpil på Lindholmen Gård. Detta visar sig bli ett lyft för vår besättning och vi ser redan vid lamningen på våren att det givit resultat!

2012 börjar vi sälja detaljstyckat lamm hemma på gården. Vi är dock beroende av hjälp med styckning vilket Lars Renström på Bitterna Åkatorp hjälper oss med.

2013 börjar vi själva stycka våra egna lamm. Vi lånar lokal av våra grannar på Bitterna Lamm. Tack Lennart och Sondre!

2014 står vår egen godkända produktionslokal för livsmedel färdig. Vi kan nu stycka våra lamm hemma på gården istället för att hyra in oss hos våra kollegor. Detta har gjort oss mycket flexiblare i vår produktion och vi kan nu även erbjuda våra kunder specialstyckningar av lamm för dom som så vill.

Det är nu också dags att förnya avelsmaterialet varför en av våra baggar byts ut till en ny bagge, även denna gång från Lindholmen.

Produkter

Detaljstyckat lamm från egen uppfödning, ägg från utomhus frigående höns, gråa lammskinn från Gotlandsfår, Champinjonprodukter från Östragärde Gård, Mäjens glass, saft, marmelader, med mera

Kontakt

Postadress: Bitterna-Backagården, 534 61 Vedum
Telefon: 0512- 451 00
E-post: info@bitterna-backagarden.se
Hemsida: butik.engnor.se/
Öppettider:

Vägbeskrivning

Klicka på länken så hittar du en vägbeskrivning med karta och GPS-koordinater! Vägbeskrivning

Se karta


Länk: BackagårdenKommentarer


Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar