Start > Gårdsbutiker > Kommentar om Botvalde gård

Botvalde gård, kommentarer och synpunkter

Botvalde gård


Botvalde gård drivs av oss som ett familjejordbruk sedan årskiftet 2004. Vi brukar ca 105 ha vall (majs och åkerböna inräknat i det) och 350 ha skog. Det är viktigt för oss att mjölkproduktionen drivs på kornas villkor och med så lite belastning på miljön som möjligt. Av just den anledningen valde vi att helt gå över till KRAV produktion under 2007. Vi jobbar ständigt med att finna bättre lösningar för djur och miljö, vårt senaste projekt är att försöka minska plast användandet på gården. Den bästa tiden på året är när vi släpper ut djuren på bete i början av maj. Då töms ladugården på ystra och hoppande djur. Vi har fördelen att ha fantastiska strandbeten mellan Botvaldevik och Gothems hammar, där nere går våra kvigor i minst fyra månader om året.

Produkter

På gården säljer vi fryst Kravkött som är slaktat och hängmörat på Gothemgårdens slakteri, 3 km från gården. Vi har kalv och nötkött samt mathantverk från gården som korv, burgare och tillbehör till kött. Vi tar kortbetalningar.

Kontakt

Postadress: Gothem Botvalde 734, 62430 Slite
Telefon: 0709-660837
E-post: hyra@botvalde.com
Hemsida: www.botvalde.com
Öppettider:

VägbeskrivningSe karta


Länk: Botvalde gårdKommentarer


Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar