Start > Gårdsbutiker > Kommentar om Bisonfarmen i Gate

Bisonfarmen i Gate, kommentarer och synpunkter

Bisonfarmen i Gate


På Mobolets gård i Västra Götaland, finns en bisonfarm med ca. 125 bisonoxar som kan beskådas på en safari med traktor och vagn. I det ombyggda stallet från 1800-talet kan ni ta en fika eller prova vår bisonsmörgås. Gården är vackert belägen med enastående utsikt över stora delar av Vättern och Hökensåsskogen. Bisonfarmen i Gate har 56 ha. betesmark uppdelat på 7 hägn. Djuren flyttas mellan hägnen efter tillgång på bete. Vintertid utfodras de med hö eller hösilage. På bisonfarmen bedrivs avel och köttproduktion. Köttbutiken är öppen fredagar och lördagar 10.00 - 17.00 Vi tar även emot beställningar. Tel: 070-3353545 Här hängmöras köttet efter konstens alla regler. Vår småskaliga slakterianläggning används endast till den egna bisonproduktionen, det besparar djuren stress och långa transporter. Våra slaktmogna ungdjur är uppfödda på gräs, hö och hösilage, vilket ger ett exklusivt och smakrikt kött. Bisonkött är mörkrött , kortfibrigt och mört. Det innehåller endast ca. 3% fett, har hög proteinhalt och lägre kolesterolhalt än nötkött. Allt kött är butikstyckat, vacumförpackat & benfritt.

Produkter

Bisonoxekött

Kontakt

Postadress: Mobolet Mohem, Hjo
Telefon: 070-335 35 45
E-post: gatebison@hotmail.com
Hemsida: www.gatebison.se
Öppettider: Köttbutiken är öppen fredagar och lördagar 10.00 - 17.00

Vägbeskrivning

Två mil söder om Hjo

Se karta


Länk: Bisonfarmen i Gate

Betyg 5,0 av 1 röster
Kommentarer

  • Betyg:  5
  • Skriven av Mikael, 2011-08-14 13:51:01
  • Var där i augusti 2011. Fick en fin rundvisning i deras vagn och fick se djuren nära. De är STORA. Årskalvarna är i samma storlek som en vuxen ko!

    Köpte en fransyska och den skivade vi och grillade senare. Enormt gott.


Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar