Start > Böcker

Böcker

Bondens marknad : recept och tips direkt från gården

Bondens marknad : recept och tips direkt från gårdenDe finns över hela Sverige. De driver stora lantgårdar eller har startat en verksamhet i uthuset. Alla odlar eller tillverkar de sådant som vi vill äta eller njuta av, och de gör det alldeles i närheten. En cykeltur, tågfärd eller bilsväng bort. Med ojämna mellanrum kan vi träffa dem på Bondens egen Marknad mitt i stan.

Men vi vill att de ska komma ännu närmare. Vi vill veta vad de gör med sina potatisar och örtkryddor, sina lammstekar och laxsidor. Vi vill veta hur producenterna själva njuter av sina råvaror. För de vet antagligen bäst. Här bjuder elva av dem på sina bästa tips och recept.

Börja Odla Ekologiskt

Börja Odla EkologisktIntroduktion till ekologisk odling och djurhållning med tonvikt på omläggning av jordbruket. Tar upp förebyggande växtskydd, ekologisk växtodling, mjölkproduktion, svinuppfödning, nöt- och lammproduktion, potatisodling, ekonomi m m. Separat studieplan.

Ekologiskt lantbruk : odling och djurhållning

Ekologiskt lantbruk : odling och djurhållningEn praktisk handledning i hur man bedriver ekologisk produktion av grödor, mjölk, kött och ägg. Förslag till lösningar och modeller för produktionen baserar sig på mångårig forskning och praktisk erfarenhet. I varje produktionsavsnitt beskrivs de faktorer som bidrar till en god ekonomi och hur man bör arbeta för att nå en marknad med allt fler väntande konsumenter.


Kalf-Hansens ekologiska kök

Kalf-Hansens ekologiska kökMatlagning ska vara roligt, lustfyllt och enkelt, tycker kocken Rune Kalf-Hansen. I sin kokbok utgår han från säsongens färska ekologiska råvaror och visar hur otroligt goda de kan bli om de tillagas med omsorg.


Har du några fler tips som passar här eller om du ser några fel, skicka in tips!   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar