Start > Gårdsbutiker > Gårdsbutiker i Västernorrland

Gårdsbutiker i Västernorrland

Kontrollera öppettider innan du besöker en gårdsbutik. Matproduktion är säsongsbetonad. Gårdsfolket är inte alltid hemma. Vissa odlare vill att du ringer före besöket.

Emmas Skafferi

Hos oss finns inga aromer eller essencer på hyllorna. När vi väljer råvaror tar vi hänsyn till både djur och miljö. Det är grunden i våra produkters höga kvalité!

Forseds Getgård & Gårdsmejeri

Forseds getgård är ett gårdsmejeri där man tillverkar getmese och olika typer av getost. Produkterna kan man köpa i gårdsbutiken eller i livsmedelsbutiker runt om i länet.

Rotsjö gård

Här kan du provsmaka gårdens delikatessostar och även köpa annat närproducerat smått och gott. Njuta av hembakt bröd i mysig lantlig miljö. Passa på att klappa gårdens djur eller strosa på en av våra fina rid/vandringsleder. I våran härliga vildmarkskåta anordnar vi även middagar, lunch och fika till förbeställda sällskap.

Siris Trädgård

Här odlas KRAV-godkända ekologiska grönsaker på friland. Det innebär att marken gödslas med naturliga näringsämnen och inte med konstgödsel. Kemiska bekämpningsmedel användes inte mot ogräs och skadegörare. Grönsakerna blir goda och fulla av viktig näring. De grönsaker jag odlar är bland annat kålrot, morötter, rödbetor, vitkål, broccoli, blomkål, lök och palsternacka. I växthusen odlar jag tomater av olika slag, paprika, gurka, sallad, örter och kryddor. Plant av en del grönsaker till din egen täppa finns också förstås, som t ex purjo, tomat och gurkplant.


Har du några fler tips som passar här eller om du ser några fel, skicka in tips!   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar