Start > Gårdsbutiker > Gårdsbutiker i Uppsala

Gårdsbutiker i Uppsala

Kontrollera öppettider innan du besöker en gårdsbutik. Matproduktion är säsongsbetonad. Gårdsfolket är inte alltid hemma. Vissa odlare vill att du ringer före besöket.

Andersbo gård

Försäljning av lokalproducerat Highland Cattle kött.

DOMTA-Grisen

Alltsedan 1992 då Gårdsslakteri byggdes, har DOMTA-Grisen förknippats med högsta kvallitet och fantastisk smakupplevelse, förklaringen är egentligen enkel. Vår gris får leva ett naturligt liv, den kan vistas ute om den vill, eller vila i en ligghall där den också äter och dricker.

Fredrikslunds Gård

Mitt i natursköna Kungshamn-Morga naturreservat ligger Fredrikslund, och där har vi försäljning av våra hemodlade produkter, sparris, jordgubbar, potatis. Vi har även en del produkter av bra kvalitet från andra gårdar till försäljning.
Produkter: Jordgubbar, majs, potatis, grönsaker, kläder. Under december kan finnas rökt kött av rådjur, lamm, älg.

Grandin Lamm

Vi föder upp och säljer närproducerade lamm direkt till dig som kund. Enkelt och bekvämt beställer du via hemsidan och vi levererar hem till dig med kyltransport. Vi levererar köttet i lådor, vakuumförpackat i detaljer märkt med namn och datum, färdigt att tillaga eller stoppa i frysen. Du kan även hämta din låda på gården då gårdsbutiken har öppet.

Husa gård

Husa Gård producerar och säljer ekologiskt kött från nöt, lamm och gris. Nu kan du köpa KRAV-märkt kött direkt från oss.

Kvarngården

KvarngårdenKRAVcertifieringen för ekologiskt lantbruk visar att vi strävar efter att hålla våra djur så naturligt som möjligt. Vi tar ansvar för den biologiska mångfalden i naturen och uppfyller bland annat särskilda krav på djuromsorgen. Den naturliga tillvaron, fodret och lugnet på gården ger köttets goda smak och bra kvalité! På gården bedriver vi försäljning av köttlådor och levererar även till Upplandsbonden.

Mamma Mu´s Delikatesser

Vi saluför Mamma Mu´s Kalvdans i två smaker - Créme caramel och Kardemumma kanel. Kalvdansen görs av egen råmjölk i gårdens bageri. En världsunik ost - Fockstaosten - gjord på råmjölk, kryddad på timjan, rosmarin, enbär. Kalvdansen levereras även på "catering".

Resta Gård

Gårdsbutik med försäljning av lamm-och griskött med espressobar och hembakat. Kom och fika, klappa djuren och gå på grissaffari eller grilla en korv vid öppen eld. Ta med dig underbart gott kött hem som du kan äta med gott samvete efter att ha sett med egna ögon hur djuren har det. Vi har fina utrotningshotade fjällnärakor som vi mjölkar - är som att dricka himmel. Ring för "private shopping" eller kom under våra ordinarie öppettider.

Strutsens Café & Gårdsbutik

Caféverksamhet, uthyrning av lokaler för mindre fester och sammanträden (50-60 personer). Försäljning av det delikata strutsköttet och dito charkvaror, skinnprodukter, dammvippor, ägg, lampor m.m. Caféet serverar hembakt fikabröd samt "strutsmackor". Vi har även fullständiga rättigheter. April-september försäljning av sommarblommor samt färdiga gräsmattor. se hemsida grasmattor.se.

Svenska Delikatesser

Svenska Delikatesser är en liten butik med försäljning av mat från svenska gårdar. Här hittar du till exempel Focksta ost, honung, hjortronsylt, kallpressad rapsolja, dinkelmjöl, morotsmarmelad och korntunnbröd. Vi har även surdegsbröd, dinkelpasta och hagtornsmarmelad. Butiken öppnades i februari 2006 och drivs av mig Eva Öhrén Höök. Jag är aktiv inom föreningarna Svensk Lantmat och har många kontakter med småskaliga livsmedelsproducenter. Detta gör att jag kan undvika många mellanhänder och långa transporter och erbjuda bra mat.

Tant Gröns Skafferi

Tant Gröns Skafferi startade sin verksamhet som ekonomisk förening i slutet av 1997. Syftet var att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att driva handel med livsmedel och andra dagligvaror vilka är producerade, förpackade och transporterade med största möjliga hänsyn till etik och miljö.

Uplands Honung

Uplands Honung är en KRAV-godkänd yrkesbiodling som ligger i Skogstibble 3 mil väster om Uppsala. Våra bin finns utspridda i ett 50-tal bigårdar i Mälardalen där de pollinerar och samlar nektar från skogar, ängar och åkrar.

Vreta kaningård

Vreta kaningård har allt i kaninkött. Vi säljer även avel och tillbehör för din egen uppfödning. Eget slakteri garanterar kvalité och leveranssäkerhet. Vänd dig med förtroende till oss.

Åloppe Eko-mat

Åloppe Ekonomiska förening är en sammanslutning av konsumenter och ekologiska producenter i byn Åloppe som ligger mellan Uppsala och Enköping.

Vi har byggt ett gemensamt förädlingshus där vi producerar livsmedel från våra egna gårdar. Vi levererar direkt till konsument, grossist och restaurang. Vi bedriver även catering och tar emot gäster för studiebesök och utbildning i ekologisk produktion i samarbete med Ekologiska Lantbrukarna.

Ängeby Gårdsprodukter

Gårdsboden är öppen alla dagar året om. Under vintern är sortimentet begränsat. Produkter: Ägg, mjöl, 30-tal sorter grönsaker, majs, potatis, hallon, jordgubbar, blommor, saft, sylt och ved.


Har du några fler tips som passar här eller om du ser några fel, skicka in tips!   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar