Start > Gårdsbutiker > Gårdsbutiker i Dalarna

Gårdsbutiker i Dalarna

Kontrollera öppettider innan du besöker en gårdsbutik. Matproduktion är säsongsbetonad. Gårdsfolket är inte alltid hemma. Vissa odlare vill att du ringer före besöket.

Forsa Gård

Vi kör själva våra djur till Åkes slakt & styckning i Tolvsbo. Dom slaktar, styckar, röker och gör korv åt oss. I korven är det även nötkött från vår närmaste granne, Emma o Samuel i Fredrikslund. De har en Krav-godkänd mjölkbesättning. Eftersom vi inte tillsätter konserveringsmedel har vi våra produkter frysta för att säkra om en bra och säker hantering.

Gladgården

Vi har ägg från 150 frigående höns och 75 tackor med lamm som betar på gården och några dikor som folk kan få titta på för de är så fina. Vi säljer ägg och fårskinn från våra egna djur och kött och chark från våra får på beställning.

MurboAnnas Ost

Jag heter Anna och jag är uppvuxen i en liten by som heter Murbo, därav namnet Murboanna. Jag har ett eget gårdsmejeri där jag tillverkar ost. Jag gör flera olika sorters ostar såsom mild och krämig vitmögelost, len färskost med flera olika smaker och salta salladsostar i olika inläggningar. Jag gör även ett välsaltat smör som är kärnat på ett traditionellt sätt efter ett gammalt recept.

Naturvårdsbondens Landskapskött

Logga Naturvårdsbondens LandskapsköttNaturvårdsbondens Landskapskött är ett lokal koncept för naturbeteskött från Dalarna. Köttet kommer från utvalda kvigor, ungkor och stutar som alla har hållit värdefulla marker öppna. När du äter Landskapskött får du inte bara en fantastisk matupplevelse, du bidrar även till ett öppet och vackert landskap i din omgivning.


Har du några fler tips som passar här eller om du ser några fel, skicka in tips!   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar