Start > Gårdsbutiker > Gårdsbutiker i Gävleborg

Gårdsbutiker i Gävleborg

Kontrollera öppettider innan du besöker en gårdsbutik. Matproduktion är säsongsbetonad. Gårdsfolket är inte alltid hemma. Vissa odlare vill att du ringer före besöket.

Jarse ost

Förr i tiden tillverkades det ost för hand i nästan varenda liten by i Sverige. På den tiden samlade man ihop mjölken från byns alla kor, ystade och delade sedan på den ost som blev. Idag tillverkar vi i vårt mejeri fortfarande ost för hand, men till skillnad från förr så räcker idag mjölken från gårdens egna kor.

Ockelbo Kyckling

Ockelbo KycklingOckelbokyckling är ett familjeföretag och drivs av fam. Persson. Eldsjälen och idésprutan bakom företaget är Siw och den som genomför alla byggnationer och "grovgörat" är Kurt, samt sonen Martin som hjälper till vid behov. Alla hjälps vi åt med djurskötseln, slakt, styckning och försäljning. Här kan du följa med i vår kycklinguppfödning, se våra bilder och skriv gärna en hälsning till oss i vår gästbok.

Strutsens Café & Gårdsbutik

Caféverksamhet, uthyrning av lokaler för mindre fester och sammanträden (50-60 personer). Försäljning av det delikata strutsköttet och dito charkvaror, skinnprodukter, dammvippor, ägg, lampor m.m. Caféet serverar hembakt fikabröd samt "strutsmackor". Vi har även fullständiga rättigheter. April-september försäljning av sommarblommor samt färdiga gräsmattor. se hemsida grasmattor.se.

Trogsta honung

TROGSTA HONUNG är företaget med honungsproduktion i TROGSTA och byarna runt omkring. Vi bedriver biodling, försäljning i egen butik, välsorterade matbutiker, på marknader och på hemsidan. Vi är KRAV-certifierade och har stort fokus på ekologisk produktion


Har du några fler tips som passar här eller om du ser några fel, skicka in tips!   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar