Start > Gårdsbutiker > Gårdsbutiker i Halland

Gårdsbutiker i Halland

Kontrollera öppettider innan du besöker en gårdsbutik. Matproduktion är säsongsbetonad. Gårdsfolket är inte alltid hemma. Vissa odlare vill att du ringer före besöket.

Bjärhus Gårdsbutik

Ekologiskt odlade grönsaker och lokalt producerat kött

På Bjärhus gård utanför Klippan får du en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Du kan köpa råvaror här och laga till dem hemma, men det finns också möjlighet att anlita oss som carteringleverantör. På Bjärhus går maten direkt från jord till Bord.

Blomsdals Örtagård

Hos oss finner du egenproducerade, ekologiska produkter som kryddor, senap. vinäger, oljor, inläggningar, salter, saft, gele, marmelad och sylt. Vi producerar även ekologisk naturklosmetik baserd på egenodlade örter. Gårdscafe.

Dagstorps Fruktodling

Frukten säljer han på Bondens marknad i Malmö och till små affärer som säljer ekologisk frukt. Han visar stolt en ny äppelodling med små spinkiga träd som han planterade i våras. Nästa år ger de frukt.

Dönardalens delikatesser

I gårdsbutiken kan ni köpa mycket omtyckta sillinläggningar, en 20-årig tradition från Hallandsåsen. Från augusti finns gårdsuppfödda lamm till försäljning "packat & klart", bokas i förhand. Under säsong finns det färskt lammkött i butiken, övrig tid fryst i mån av tillgång. Lammen växer upp naturligt på fälten runt gården. När de är slaktfärdiga transporterar vi dem själva till ett närbeläget slakteri. Vi hämtar sedan hem finstyckar och maler till färs, vakuumpackar med etikett. Färdigt att tillaga eller lägga i frysen.

Genevad Nygård

Morötter från Genevad NygårdSjälvförsörjning och småskalig ekologisk odling.

Gudmundsgården

Gudmundsgården är en av de få gårdar, där du kan känna dig helt säker på att alla charkdelikatesser är från "Glada Djur" och tillverkade resp. styckade på gården. På Gudmundsgården "fuskar" vi inte och köper inga charkuterier från någon annan producent! En 100 %-ig trygghet som våra kunder gillar i de oroliga tider med många "livsmedelsskandaler" och "felmärkningar". Det enda som vi på Gudmundsgården köper till för charkproduktionen är: "Salt, kryddor och vacc-påsar"

Gödebergs Gårdsbutik

Kött från egna köttdjur, styckat i egna lokaler. Fläsk och kalvkött från Scan. Rökt och rimmade produkter. Wings goda korv, GK goda sallader, välsorterad ostdisk. Ägg från gårdens frigående höns. Saft och sylt från Brunneby Musteri.

Kullagård

Skrea Ost tillverkar och säljer Krav-certifierade ostar, mjölk i lösvikt och yoghurt. Vi har även en gårdsbutik på Kullagård.

LyngaÖrt gårdsbutik Nässlan

LyngaÖrt gårdsbutik NässlanLyngaÖrt startades den 1 september 1999. Men redan sommaren 1998 hade vi provodlingar för att se om det fanns rätt förutsättningar att odla örter & kryddor och det fanns det. Vi odlar, torkar och förädlar alla örter själva. Vi odlar dessutom en stor del av örterna på plast, dels för att hålla ogräs borta och dels för att undvika jord och smuts på plantorna.

Mariebergs Gårdsbutik

Ni är varmt välkomna att besöka vår gårdsbutik. Här säljer vi både färsk pepparrot och förädlade produkter. Vi säljer också våra egna KRAV-odlade grönsaker efter säsong samt andra lokalt odlade produkter.

Mostorps gård

På Mostorps gård i Getinge bedrivs naturnära djuruppfödning på djurens villkor. Våra djur strövar fritt på stora arealer där varken konstgödsel eller besprutningsmedel används.

All slakt sker utan stressande transporter i det egna gårdsslakterier. Köttet hängmöras på gammaldags vis i ca 14 dagar. Charkproduktionen är av hög kvalité med högt köttinnehåll och låg fetthalt. Alla produkter är glutenfria.

OH Odling Havstorp (Nelsa)

"Nelsa" som gården kallats i folkmun är gammal. Idag avstyckad med en mindre jorddel som har certifierats för KRAV-odling. Vår gård och "Boden" är lättillgänglig från 153-an. Den ligger högt och samtidigt som man kan handla häsosamma potatis kan man få en panoramabild över Himledalen eller "havarna" som man uttryckte det förr.

Tångagård

Kravgodkänd potatis och grönsaksodling mellan Falkenberg-Varberg och Ullared i mellersta Halland. Lager och packeri på gården, även en mycket liten, enkel, gårdsbutik.

Wilhelminagården i Varberg

Wilhelminagården i Varberg Vi har ett ekologiskt utbud av diverse varor, såsom Kaffe, Te, Choklad, Rapsolja & Honung med mycket mera. En del varor är lokala & en del även Rättvisemärkta. Återvunnet hantverk, Lokalt hantverk och ett urval nya vackra tidlösa lampor. Välkommen !

Ålstorp Frukt & Grönsaker

Frilandsodling av ekologiskt odlade grönsaker.

Öströö fårfarm

Öströö fårfarmÖströö fårfarmMitt i den vackra bokskogen hittar du Öströö Fårfarm- en gård med anor sen 1300-talet som idag är en modern fårfarm med hela kedjan från ett ekologiskt lantbruk med fåruppfödning med ett eget slakteri till förädling, försäljning och café med restaurang. Även hantverk med fårskinn som fokus finns på gården. Lammsafari och fårshow är populära aktiviteter.

Vår affärsidé är - att ge våra kunder och gästen unik upplevlse såväl gastronomi, historia och en fantastisk natur med fåret som en röd tråd igenom hela företaget


Har du några fler tips som passar här eller om du ser några fel, skicka in tips!   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar