Start > Gårdsbutiker > Gårdsbutiker i Kalmar

Gårdsbutiker i Kalmar

Kontrollera öppettider innan du besöker en gårdsbutik. Matproduktion är säsongsbetonad. Gårdsfolket är inte alltid hemma. Vissa odlare vill att du ringer före besöket.

Dövestads Gårdsbutik

Dövestads GårdsbutikEfter generationsskifte och att gården stått utan lantbruks-produktion ett antal år och ville vi åter skapa liv och rörelse på gården. Vi tittade på många olika möjligheter och fastnade för utegrisuppfödning. En upp-födningsform på djurens villkor, grisarna får utlopp för sina naturliga beteenden och behov vilket gör att de blir hälsosamma, stressfria och lyckliga.

Vårt motto är: Mår djuren bra så mår vi bra.

Hagelstad gårdsmejeri

På Hagelstads gårdsmejeri producerar vi getost från gårdens getter. Sedan starten 2006 har vi, Annika och Kjell-Ewe Schrewelius tillverkat getost på vår gård utanför Löttorp. Vi gör bla färsk ost, oljemarinerad ost, mjuk vitmögelost, chèvre, källar lagrad getost mm. Från 2008 gör vi även komjölksost på mjölk från Hagelstad by.

Jordsläta Södergård

Här har vi både färskt och fryst kött. Chark - olika korvar, lufttorkat-, rökt- och rimmat kött av olika dess slag m.m. Ägg från våra egna höns, det Öländska lantvetet och så har vi även ved till helgs myset.

Kalmar musteri

Kalmar Musteri är en del av Luarna AB, ett Kalmarföretag som gillar och arbetar med lokalproducerade produkter. Genom Kalmar Musteri förädlar vi frukter (just nu endast äpplen) och gör om dem till ljuvlig och saftig must.

Voxtorpsgården

Voxtorpsgården ligger ca 2,5 mil söder om Kalmar och ägs av Jonas och Karin Lundqvist. Vi har drivit gården i snart 10 år nu och ställt om den från att vara en konventionell mjölkgård till att bli en ekologisk gård med grisar. En stor omställning som vi aldrig har ångrat.

Wannborga Vin & Lamm

I ladugården fiinns även ett charkuteri för att vidareförädla gårdens lamm till läckra patéer,korvar, lammfioler mm, vilka kommer att säljas i gårdsbutiken tillsammans med hantverk och andra öländska matvaror.


Har du några fler tips som passar här eller om du ser några fel, skicka in tips!   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar