Start > Gårdsbutiker > Gårdsbutiker i Skåne

Gårdsbutiker i Skåne

Kontrollera öppettider innan du besöker en gårdsbutik. Matproduktion är säsongsbetonad. Gårdsfolket är inte alltid hemma. Vissa odlare vill att du ringer före besöket.

Bjärhus Gårdsbutik

Ekologiskt odlade grönsaker och lokalt producerat kött

På Bjärhus gård utanför Klippan får du en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Du kan köpa råvaror här och laga till dem hemma, men det finns också möjlighet att anlita oss som carteringleverantör. På Bjärhus går maten direkt från jord till Bord.

Börringekloster Gårdsbutik

Börringeklosters Gårdsbutik och cafés koncept bygger på samma grund - det du äter ska vara tillgängligt att köpa i butiken och ursprunget tydligt och spårbart.

Eko-Skafferiet

Eko-skafferietHos Eko-skafferiet hittar ni ett stort urval av bara ekologiska produkter. Fräscha och prisvärda frukter och grönsaker samt skafferivaror. Allt valt med omsorg för dig och miljön. Potatis, lök, betor, rotselleri, palsternackor och många andra rotfrukter, sallad, tomater, gurka, squash, fänkål är en del de grönsaker som finns hos oss.

Glorias Äppelgård

Glorias Äppelgård är ett familjeföretag, som ligger på traditionsrik mark strax utanför Lund i Skåne. Den vackra äppelgården omfattar cirka 12 000 träd och sköts modernt och miljövänligt. Äpplena förädlas till delikata och spännande smakförhöjare. I sortimentet ingår flera sorters marmelader, geléer och inläggningar. Varje variant har sin karakteristiska smaksättning. Dessutom finns äppelcidervinäger med olika kryddsättningar. Produkterna säljs i särskilt utvalda delikatess- och presentbutiker och från vår egen gårdsbutik.

Gräsljunga Gård

På vår gård producerar vi ägg, kokhöns, lammkött, potatis, jordgubbar och lammskinn som ni kan handla direkt från oss på gården.
På hemsidan kan ni läsa vad som finns i vår butik och vad som händer på gården.

Gröna Butiken på Orelund

I RÖRUM, mellan Simrishamn och Kivik, på Österlen finner du släktgården Orelund belägen mitt i det vackra fruktriket, bland äppel-, päron-, plommon- och körsbärsträd. Här planterades de första äppelträden redan i slutet av 1800-talet. Gården inköptes år 1892 av familjen Orelind och drevs då endast som lantbruk.

Idag ägs och drivs gården av Britt och John Orelind. De bildade 1989 Österlentomater AB och byggde samma år också ett 4000 m2 stort växthus. Britt och John vill att den svenska konsumenten skall kunna köpa svenska, färska och närodlade produkter. Nu har gården många olika inriktningar, fruktodling 30 ha, jordgubbar 2 ha och tomatodling 4000 m2.

Gårdsbutiken Kulla Gunnarstorp

Försäljning av blommor, kött och ekologisk frukt och grönt.

Holmana gårdsmejeri

Holmana gårdsmejeriI Holmana Gårdsmejeri tillverkar Boel opastöriserade ostar av ekologisk komjölk. Vårt huvudnummer är Boels Blå, en unik blåmögelost med karaktär. Den är den ost Boel tycker är roligast att göra. Boel gör även Boel Röd, lagrad minst ett år.

Hvens Getost

Vi startade Hvens Getost för ca fem år sedan, och mycket har hunnit hända sedan dess. När vi började hade vi en 15-liters gryta att ysta i och en korvbod att sälja i. Försäljningen flyttades ganska snart ut ur korvboden och in ett litet förrum till mejeriet. Det tog dock inte långt tid innan vi växte ur även detta utrymme. Förra våren genomfördes därför en stor renovering och omflyttning. Kylrum och mejeri byggdes ut, och den gamla logen på vår gård renoverades och inreddes till en mysig gårdsbutik.

Ingelsta kalkon

Ingelsta skall genom nyskapande och tradition inspirera moderna och medvetna konsumenter till spännande och välsmakande matupplevelser baserat på kalkon.

Larsviken

Vi är ett litet familjeägt lantbruk som finns i Stubbarp, Kullabygden. Här odlar vi potatis och grönsaker som vi säljer i vår gårdsbutik.

Lärkasjöhults Gårdsbutik

Strax intill Skåneporten i natursköna Lärkesholm ligger gårdsbutiken. Sortimentet i butiken består bland annat av lammkött, lammkorv, honung, kryddor samt får- och lammskinn från egna djur.

Mandelmann

Mandelmanns trädgårdar är ett jord- och skogsbruk om som alltsedan starten 1997 drivs ekologiskt enligt KRAVs regler.

Vi odlar tomat och gurka i kallväxthus, grönsaker, frukt och blommor på friland och föder upp vinterlamm. Gården har ca 140 tackor av köttras, huvudsakligen svea-rasen (korsningsras mellan texel, finull, mjölkfår mm). Gården är självförsörjande på både grov- och kraftfoder.

Marcellos Farm

En biodynamisk gård som säljer både KRAV märkt kött från egen gård och allehanda grönsaker från frilandet. Gårdsbutiken har öppet dygnet runt.

Mellbybagaren

Specialitet skånsk stenugnsbakad "Mellbykavring" och ett stort sortiment fiberrika matbröd och bullar. Vetebröd och småbröd.

Nytorp2089

NytorpVi är en liten lantgård som ligger utanför Sösdala i Skåne. Ambitionen är att vi ska bli självförsörjande och säljer det överskott gården ger. Allt är ekologiskt på gammeldagsvis.

Ohlssons Biredskap & Bigårdar

Honung från egna bigårdar i Fyledalen, försommar-, sommar-, sensommar- samt pollenhonung. Vi saluför även glasburkar i tre storlekar motsv. 700 g, 500 g, 350 g honung.

Olof viktors

Här köper man nybakat bröd och bullar från kl. 07.00 alla dagar i stort sett, året om. Det finns bröd, kakor, våra marmelader, senap, vinägrar, kryddor, kvalitetschoklad, oljor, vår hemlagade glass och mycket mycket mer. Vi gör presentkorgar till både privatpersoner och företag. Ring oss för förslag.

Ramsåsa Grönsaker

Grönsaker och bär från gården, egen odling. Säsongsöppet, mån-lör. För mer info ring.

Raskarums Fjäderfarm

Raskarums FjäderfarmRaskarums FjäderfarmStorkyckling från uppfödning till delikatess. Rökt kyckling, leverpastej, korv, köttbullar, stekt kyckling, kokt kyckling m.m. Färsk kyckling, hel eller i filé, lår, vingar. Festfat, catreing, smörgåstårtor m.m.

Sandgårdens Skafferi

Sandgårdens SkafferiEn gårdsbutik som producerar eget ekologiskt lamm och tar till vara det bygden har att erbjuda. Tex marmelad, bröd, saft, ost och mycket mer.

Skanörs Fiskrögeri

Här nere i Skanör har det fiskats, rögats och sålts sill i över 1000 år. Det är därför ingen överdrift att kalla det vi håller på med för en tradition i våra trakter.

Solträdgårdar hos Göranssons

Andrarum 201I den lilla byn Andrarum precis invid Christinehofs slott finns odlingarna på mina vänner familjen Göranssons mark. I allt arbete med odlingen har jag stor hjälp av Göranssons fantastiska arbetshästar. Jag håller en bredd av härliga grönsaker, gärna sorter som är en del av vårt kulturarv. I år odlar jag både rödbetor och kronärtskockor ? och nästan allt däremellan!

Vidablick

Vidablick är sedan 1993 en KRAV-certifierad gård som erbjuder möjlighet att komma och plocka sina egna grönsaker/frukt/bär. Vi börjar säsongen med grön sparris och avslutar med majs o pumpa. Där emellan har vi många olika produkter att erbjuda, t.ex. jordgubbar, lök, tomater, sallad, kronärtskocker, zucchini, gurka, mm

Ängavallen

ÄngavallenAv de bästa råvarorna görs den bästa maten, det är lika sant i vårt kök som i ditt. Och de bästa råvarorna finns hos oss; alla 100 procent ekologiska, helt enkelt för att det blir godare så. På Ängavallen är vi alla gäster, du hos oss och vi hos naturen. För oss är det varken något konstigt eller något nytt att leva ekologiskt från jord till bord. Det har vi gjort i decennier och det betyder helt enkelt att bejaka naturen som en underbart balanserad helhet. Inte för att det är ett ändamål i sig utan helt enkelt för att det leder till både nyttigare och smakrikare mat. En självklarhet, om man tänker efter. Så antingen du väljer en picknickkorg att avnjuta i 1800-talsparken, slår dig ner i restaurangen vid den underbara örtagården, stannar en natt eller två i hotellet eller handlar i butiken så får du något ingen annan kan erbjuda dig.are beskrivning av gården.

Äppleboda Gårdsbutik

I Äppleboda Gårdsbutik hittar du endast ekologiska, egenodlade och egenproducerade varor.

Österlenkryddor

Österlenkryddor är ett familjeföretag som har sin hemvist på Länsmansbostället strax norr om Köpingebro, öster om Ystad. Till oss kommer man för att njuta av kryddfält och örtagård - på egen hand eller på någon av våra guidade kryddfältsvandringar- eller botanisera i vårt nya växthus där vi säljer plantor i kruka.


Har du några fler tips som passar här eller om du ser några fel, skicka in tips!   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar