Start > Gårdsbutiker

Gårdsbutiker

Kontrollera öppettider innan du besöker en gårdsbutik. Matproduktion är säsongsbetonad. Gårdsfolket är inte alltid hemma. Vissa odlare vill att du ringer före besöket.

AlterHedens Gårdsbutik

AlterHedens Rabarberi det är vi. Vi är ett familjeföretag 11 mil söder om polcirkeln. Vi har Sveriges enda Rabarberi. Där kokar vi våra goda delikatesser. Här uppe i midnattsolens land har vi gott om bär i våra skogar, så vi gör aven produkter av skogens bär och givetvis rabarber från egen odling.

Andersbo gård

Försäljning av lokalproducerat Highland Cattle kött.

Backagården

Fårgård med detaljstyckat lammkött, ägg, Mäjens glass, Sommarcafé, Champinjoner från Östergärde, lammskinn, sommarcafé och en massa annat smått och gott. Vi är Hönsfaddergård!

Berga Gård

Hjort och lammkött, Djurfoder, Potatis. Hos oss finns hängmörad hjort och lammkött från egen uppfödning. Foder till djuren samt potatis odlar vi på gården. Vi slaktar i eget slakteri och styckar enligt önskemål. Vi säljer även köttkartonger på 10-30 kg samt styckade detaljer.

Binäs Gårdshandel

Binäs Gårdshandel drivs av oss, Sune och Birgitta Johansson, och finns mellan Frändefors och Uddevalla.

Efter ett tiotal år med potatisodling föddes tanken på en gårdshandel. Eftersom vi hade grisuppfödning ville vi sälja direkt till konsumenter i stället för till slakteriet. Med hjälp av Forsane kvarn säljer vi även eget odlat vetemjöl, rågskikt och grahamsmjöl.

Bisonfarmen i Gate

En kortare beskrivning av gården.

Bitterna Åkatorp

KRAV-certifierad lammgård med egen gårdstillverkad chark. Certifierad Mathantverkare. Gårdsbutik Egen butik också i Landala Göteborg. Där säljer vi också ost, grönsaker, sylt, saft från gårdar i trakten, som vi tycker har bra produkter.

Bixogårdens Viltfarm

Högklassigt hjort- och vildsvinskött. Uppfödda på ekologiskt odlat foder (KRAV-godkänt). Försäljning av 1/1 - 1/2 - 1/4 djur samt rökt hjort, gris och älg. Även viltkorv och hjortsalami efter eget recept. Legorökning på beställning. KRAV-odlad potatis.

Bjärhus Gårdsbutik

Ekologiskt odlade grönsaker och lokalt producerat kött

På Bjärhus gård utanför Klippan får du en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Du kan köpa råvaror här och laga till dem hemma, men det finns också möjlighet att anlita oss som carteringleverantör. På Bjärhus går maten direkt från jord till Bord.

Björkåsens gårdsbutik

Vi säljer egenodlade giftfria grönsaker odlade med största hänsyn till naturen. Vi producerar honung från egna kupor.

Björkösunds Fisk

Färsk och rökt fisk från eget skärgårdsfiske, samt från egen odling av regnbågslax. Fisken omhändertas samma dag den kommer ur sjön. Leverans till Ornö eller fastlandet kan ordnas.

Björnerud Gård Lantpannkaka

Vi älskar pannkakor. Därför gräddar vi varje dag tusentals pannkakor efter ett familjerecept som gått i arv i generationer. Hemligheten är enkel: Eget närodlat vete, färsk mjölk från gården och färska ägg. Inga konserveringsmedel eller konstiga tillsatser. Låt dig inspireras av våra goda produkter och få fiffiga serveringstips här på vår hemsida.

Björröds Ekoägg

Vi producerar ekologiska ägg och säljer via flera återförsäljar i närområdet. Det går också bra att köpa direkt från vår gårdbutik.

Blomsdals Örtagård

Hos oss finner du egenproducerade, ekologiska produkter som kryddor, senap. vinäger, oljor, inläggningar, salter, saft, gele, marmelad och sylt. Vi producerar även ekologisk naturklosmetik baserd på egenodlade örter. Gårdscafe.

Botvalde gård

Botvalde gård drivs av oss som ett familjejordbruk sedan årskiftet 2004. Vi brukar ca 105 ha vall (majs och åkerböna inräknat i det) och 350 ha skog. Det är viktigt för oss att mjölkproduktionen drivs på kornas villkor och med så lite belastning på miljön som möjligt. Av just den anledningen valde vi att helt gå över till KRAV produktion under 2007. Vi jobbar ständigt med att finna bättre lösningar för djur och miljö, vårt senaste projekt är att försöka minska plast användandet på gården.

Brännfors Getgård

Brännfors Getgård är ett ekologiska gård av J&C Nicolae.

Bustorps gård

Här bor familjen Callenbring och vi producerar och säljer ekologiskt och KRAV-certifierat lamm- och nötkött. Här föds djuren upp enligt KRAVs regler för ekologisk djurhållning med stor respekt och omsorg. Fåren och kalvarna går ute hela året i våra stora hagar vid havet. Vintertid får de endast ekologiskt foder som vi själva har skördat.

Bärby Självplock

En lantlig idyll nära Göteborg och Kungälv. Självplock av bär som jordgubbar, hallon, krusbär samt svarta, röda och vita vinbär. Grönsaker som bönor, sockermajs, västeråsgurka, broccoli, vitkål (surkål), purjolök, gullök, vitlök, jättelök, squash, rödbetor, selleri, dill, persilja m.m. I vår gårdsbutik köper Du våra våtkylda grönsaker, potatis, honung och champinjoner m m.

Bärby Östergård

Ekologisk gård i norra Bohuslän.

Börringekloster Gårdsbutik

Börringeklosters Gårdsbutik och cafés koncept bygger på samma grund - det du äter ska vara tillgängligt att köpa i butiken och ursprunget tydligt och spårbart.

Claessons Chark

Claessons Chark har en över hundra år lång tradition som charkuteri i Falköping och hoppas att den kommer fortsätta i över hundra år till.

Vi som driver Falköpings stolta köttproduktion vidare är Jesper Larsson & Gustaf Wall med hjälp av Kents & Anna-Lenas imponerande livsmedelskunskaper.

Vi hoppas att Ni alla kommer kunna slå Er ner vid era matsalbord och njuta av goda köttprodukter från Claessons Chark´s fulla diskar!

Dagstorps Fruktodling

Frukten säljer han på Bondens marknad i Malmö och till små affärer som säljer ekologisk frukt. Han visar stolt en ny äppelodling med små spinkiga träd som han planterade i våras. Nästa år ger de frukt.

Djupedals Gård

KRAV-höns ute på beteKRAV-ÄGG, ekologisk spannmål och vall.

DOMTA-Grisen

Alltsedan 1992 då Gårdsslakteri byggdes, har DOMTA-Grisen förknippats med högsta kvallitet och fantastisk smakupplevelse, förklaringen är egentligen enkel. Vår gris får leva ett naturligt liv, den kan vistas ute om den vill, eller vila i en ligghall där den också äter och dricker.

Dönardalens delikatesser

I gårdsbutiken kan ni köpa mycket omtyckta sillinläggningar, en 20-årig tradition från Hallandsåsen. Från augusti finns gårdsuppfödda lamm till försäljning "packat & klart", bokas i förhand. Under säsong finns det färskt lammkött i butiken, övrig tid fryst i mån av tillgång. Lammen växer upp naturligt på fälten runt gården. När de är slaktfärdiga transporterar vi dem själva till ett närbeläget slakteri. Vi hämtar sedan hem finstyckar och maler till färs, vakuumpackar med etikett. Färdigt att tillaga eller lägga i frysen.

Dövestads Gårdsbutik

Dövestads GårdsbutikEfter generationsskifte och att gården stått utan lantbruks-produktion ett antal år och ville vi åter skapa liv och rörelse på gården. Vi tittade på många olika möjligheter och fastnade för utegrisuppfödning. En upp-födningsform på djurens villkor, grisarna får utlopp för sina naturliga beteenden och behov vilket gör att de blir hälsosamma, stressfria och lyckliga.

Vårt motto är: Mår djuren bra så mår vi bra.

Eg vilt rökeri

EG Vilt är ett företag som främst röker och förädlar viltprodukter av älg, ren, björn och fisk. Våra produkter är handgjorda enligt urgamla traditioner för att kunna hålla högsta kvalité.

Ejmunds Gårdskött

Ejmunds GårdsköttFrån Ejmunds Gård på Gotland kommer välsmakande och marmorerat nötkött direkt från den gotländska gården. Naturligt bete, lösgående biffrasdjur och kärlek och omsorg om djuren ger kött av högsta kvalitet!

Ekhof

Gården Ekhof ligger i Södermanland, precis utanför Björnlunda samhälle och ungefär en mil väster om Gnesta. Ekhofs verksamhet är främst inriktad på ägg- och spannmålsproduktion, men entreprenadverksamhet och viss bostadsuthyrning ryms också inom ramen för företagets verksamhet.

Eko-Skafferiet

Eko-skafferietHos Eko-skafferiet hittar ni ett stort urval av bara ekologiska produkter. Fräscha och prisvärda frukter och grönsaker samt skafferivaror. Allt valt med omsorg för dig och miljön. Potatis, lök, betor, rotselleri, palsternackor och många andra rotfrukter, sallad, tomater, gurka, squash, fänkål är en del de grönsaker som finns hos oss.

Ekologiska Kompaniet

Bra mat från Sörmlands hagar och skogar.

Ekoranchen

EkoranchenPå Ekoranchen bedriver vi ett ekologiskt och KRAV- godkänt lantbruk med inriktning av uppfödning av köttdjur. Vi har eget gårdslakteri och styckeri och står för all hantering av djuren själva. Välkommen till våran gårdsbutik

Elfviks gård

Ett lantbruk 20 minuter från Stureplan!

Emmas Skafferi

Hos oss finns inga aromer eller essencer på hyllorna. När vi väljer råvaror tar vi hänsyn till både djur och miljö. Det är grunden i våra produkters höga kvalité!

Evenstorps gård

Evenstorps GårdsbutikKRAV godkänd gård med gårdsbutik och cafe'

Finnskogens ostaffär

Här finns mycket för ostälskaren! Hos oss finner du ett spännande sortiment av lagrade ostar, ostar med kryddor och dessertostar från olika europeiska länder, varav de flesta varianter av holländsk gouda-ost. Vi säljer osten i lösvikt, vilket innebär att det är du som bestämmer hur stor eller liten bit du vill ha. Självklart får du smaka på osten innan du bestämmer dig.

Forsa Gård

Vi kör själva våra djur till Åkes slakt & styckning i Tolvsbo. Dom slaktar, styckar, röker och gör korv åt oss. I korven är det även nötkött från vår närmaste granne, Emma o Samuel i Fredrikslund. De har en Krav-godkänd mjölkbesättning. Eftersom vi inte tillsätter konserveringsmedel har vi våra produkter frysta för att säkra om en bra och säker hantering.

Forseds Getgård & Gårdsmejeri

Forseds getgård är ett gårdsmejeri där man tillverkar getmese och olika typer av getost. Produkterna kan man köpa i gårdsbutiken eller i livsmedelsbutiker runt om i länet.

Framtidsgården

OdlingenVi odlar Ekologiska bär och grödor. Egentligen går vi längre än ekologiskt då vi inte använder några bekämpningsmedel överhuvudtaget.

Fredrikslunds Gård

Mitt i natursköna Kungshamn-Morga naturreservat ligger Fredrikslund, och där har vi försäljning av våra hemodlade produkter, sparris, jordgubbar, potatis. Vi har även en del produkter av bra kvalitet från andra gårdar till försäljning.
Produkter: Jordgubbar, majs, potatis, grönsaker, kläder. Under december kan finnas rökt kött av rådjur, lamm, älg.

Fryksdalens fårfarm

KRAV-certifierat fårgård. Fam. Lundgren driver en fårgård med ca 280 avelstackor plus 400-600 lamm i olika åldrar.På gården kan man också möta hundar (vallhundar), katter och fri gående höns. Det finns i gårdsbutik: Där vi säljer kött/chark produkter från egna uppfödda får/lamm

Genevad Nygård

Morötter från Genevad NygårdSjälvförsörjning och småskalig ekologisk odling.

Gissla Trädgård

På Gissla Trädgård hittar du ekologiska produkter, kunskap och inspiration för trädgård och skafferi.

Gladgården

Vi har ägg från 150 frigående höns och 75 tackor med lamm som betar på gården och några dikor som folk kan få titta på för de är så fina. Vi säljer ägg och fårskinn från våra egna djur och kött och chark från våra får på beställning.

Glorias Äppelgård

Glorias Äppelgård är ett familjeföretag, som ligger på traditionsrik mark strax utanför Lund i Skåne. Den vackra äppelgården omfattar cirka 12 000 träd och sköts modernt och miljövänligt. Äpplena förädlas till delikata och spännande smakförhöjare. I sortimentet ingår flera sorters marmelader, geléer och inläggningar. Varje variant har sin karakteristiska smaksättning. Dessutom finns äppelcidervinäger med olika kryddsättningar. Produkterna säljs i särskilt utvalda delikatess- och presentbutiker och från vår egen gårdsbutik.

Grandin Lamm

Vi föder upp och säljer närproducerade lamm direkt till dig som kund. Enkelt och bekvämt beställer du via hemsidan och vi levererar hem till dig med kyltransport. Vi levererar köttet i lådor, vakuumförpackat i detaljer märkt med namn och datum, färdigt att tillaga eller stoppa i frysen. Du kan även hämta din låda på gården då gårdsbutiken har öppet.

Grimsta Lammgård

Vi är en småskalig lammuppfödare som satsar på kvalitet, naturligt och närproducerat. Du hittar oss i Nynäshamn utanför Stockholm.

Gräsljunga Gård

På vår gård producerar vi ägg, kokhöns, lammkött, potatis, jordgubbar och lammskinn som ni kan handla direkt från oss på gården.
På hemsidan kan ni läsa vad som finns i vår butik och vad som händer på gården.

Gröna Butiken på Orelund

I RÖRUM, mellan Simrishamn och Kivik, på Österlen finner du släktgården Orelund belägen mitt i det vackra fruktriket, bland äppel-, päron-, plommon- och körsbärsträd. Här planterades de första äppelträden redan i slutet av 1800-talet. Gården inköptes år 1892 av familjen Orelind och drevs då endast som lantbruk.

Idag ägs och drivs gården av Britt och John Orelind. De bildade 1989 Österlentomater AB och byggde samma år också ett 4000 m2 stort växthus. Britt och John vill att den svenska konsumenten skall kunna köpa svenska, färska och närodlade produkter. Nu har gården många olika inriktningar, fruktodling 30 ha, jordgubbar 2 ha och tomatodling 4000 m2.

Gudmundsgården

Gudmundsgården är en av de få gårdar, där du kan känna dig helt säker på att alla charkdelikatesser är från "Glada Djur" och tillverkade resp. styckade på gården. På Gudmundsgården "fuskar" vi inte och köper inga charkuterier från någon annan producent! En 100 %-ig trygghet som våra kunder gillar i de oroliga tider med många "livsmedelsskandaler" och "felmärkningar". Det enda som vi på Gudmundsgården köper till för charkproduktionen är: "Salt, kryddor och vacc-påsar"

Gårdsbutiken Kulla Gunnarstorp

Försäljning av blommor, kött och ekologisk frukt och grönt.

Gårdsbutiken Nasseröds Bigårdar

Gårdsbutikens loggaYrkesbiodling med varsam bi och honungshantering, producerar naturell och smaksatt honung med bl a kardemumma, ingefära, Smögen Whisky och kakao.

Gårdsmejeri Ostbiten

Bild tagen i det mysiga caféet.Gård med fjällnära kor, får och angoragetter. Producerar ekologisk ost tillverkad av egen kravmärkt mjölk och kravkött från nöt och lamm. Säljer även andra närproducerade produkter och garn och fårskinn. Jättemysigt café som man kan besöka när man är där. Finns även med egen butik i Saluhallen Slakteriet i Västerås, och en butik i Öregrund "Öregrunds Skafferi"

Gårdsmejeri Ostbiten

Bild tagen i det mysiga caféet.Gård med fjällnära kor, får och angoragetter. Producerar ekologisk ost tillverkad av egen kravmärkt mjölk och kravkött från nöt och lamm. Säljer även andra närproducerade produkter och garn och fårskinn. Jättemysigt café som man kan besöka när man är där. Finns även med egen butik i Saluhallen Slakteriet i Västerås, och en butik i Öregrund "Öregrunds Skafferi"

Gödebergs Gårdsbutik

Kött från egna köttdjur, styckat i egna lokaler. Fläsk och kalvkött från Scan. Rökt och rimmade produkter. Wings goda korv, GK goda sallader, välsorterad ostdisk. Ägg från gårdens frigående höns. Saft och sylt från Brunneby Musteri.

Hagelstad gårdsmejeri

På Hagelstads gårdsmejeri producerar vi getost från gårdens getter. Sedan starten 2006 har vi, Annika och Kjell-Ewe Schrewelius tillverkat getost på vår gård utanför Löttorp. Vi gör bla färsk ost, oljemarinerad ost, mjuk vitmögelost, chèvre, källar lagrad getost mm. Från 2008 gör vi även komjölksost på mjölk från Hagelstad by.

HB Sjöbris

Från Mälarens fjärdar och vår fiskodling i Stallarholmen hämtas våra råvaror. Med nät och ryssjor fiskar vi gös, ål, abborre och gädda. Regnbågen kommer från vår egen fiskodling.

Hoffrekullens handelsträdgård

Hoffrekullen är en handelsträdgård som odlar tomater, gurka och paprika. Våra ledord är SMAKRIK, OBESPRUTAD, MILJÖVÄNLIG ODLING, NÄRODLAD, SVENSKT SIGILL. Vi har också en gårdsbutik där vi, förutom våra egna produkter, säljer andra närproducerade varor.

Holm Kalvhagen

Våra hereford betesdjur på ÄngholmenVälkommen till Holm Kalvhagen på södra Orust. Här kan du köpa ekologisk köttlåda direkt från gården. Våra Hereford köttdjur betar gräs och örter vid Stigfjordens Naturreservat. Det ger ett smakrikt kött av hög kvalité. Du kan också hyra vår charmiga stuga.

Holma Ekobutik

I Holma Ekobutik kan du handla ekologiskt odlade livsmedel, sädeskvarnar, spannmålsprodukter mm.

Holmana gårdsmejeri

Holmana gårdsmejeriI Holmana Gårdsmejeri tillverkar Boel opastöriserade ostar av ekologisk komjölk. Vårt huvudnummer är Boels Blå, en unik blåmögelost med karaktär. Den är den ost Boel tycker är roligast att göra. Boel gör även Boel Röd, lagrad minst ett år.

Hornuddens trädgård

Hornuddens trädgårdEn ekologisk trädgård med gårdsbutik, café och restaurang. Egen odling av bland annat kryddväxter, tomater, gurka och sallat. KRAV certifierad butik med café och restaurang.

Hulkoffgården

I bördiga Tornedalen finns Hulkoffgården. På gården drivs ekologiskt certifierat jordbruk, pensionatsboende samt restaurang där gårdens ekologiska produkter serveras. Även Butiken på Landet finns på vår gård.

Husa gård

Husa Gård producerar och säljer ekologiskt kött från nöt, lamm och gris. Nu kan du köpa KRAV-märkt kött direkt från oss.

Huseby Brukshandel

Handelsboden ett populärt turistmål där många besökare suckar nostagiskt. Här väcks minnen från förr till liv. Ulf Hedlund är inte bara handelsman han maler också det KRAV-odlade mjölet som brödet bakas på.

Hvens Getost

Vi startade Hvens Getost för ca fem år sedan, och mycket har hunnit hända sedan dess. När vi började hade vi en 15-liters gryta att ysta i och en korvbod att sälja i. Försäljningen flyttades ganska snart ut ur korvboden och in ett litet förrum till mejeriet. Det tog dock inte långt tid innan vi växte ur även detta utrymme. Förra våren genomfördes därför en stor renovering och omflyttning. Kylrum och mejeri byggdes ut, och den gamla logen på vår gård renoverades och inreddes till en mysig gårdsbutik.

Hästa gård

Hästa gård är Stockholms stads enda lantbruk och drivs av 4H.Vi har ca 60.000 grannar på gården vilket innebär att hela vårt lantbruk också är en park för de människor och djur som bor i området. Med våra 185 hektar mark är vi (vad vi vet) Världens största Stads-jordbruk.

Högsta gård

Sommar i grishagenGård med KRAV godkänd grisuppfödning i det vackra Västmanland. Även gårdsbutik med kött, chark och korvar från egna grisar.

Ingelsta kalkon

Ingelsta skall genom nyskapande och tradition inspirera moderna och medvetna konsumenter till spännande och välsmakande matupplevelser baserat på kalkon.

Jarse ost

Förr i tiden tillverkades det ost för hand i nästan varenda liten by i Sverige. På den tiden samlade man ihop mjölken från byns alla kor, ystade och delade sedan på den ost som blev. Idag tillverkar vi i vårt mejeri fortfarande ost för hand, men till skillnad från förr så räcker idag mjölken från gårdens egna kor.

Johanssons lamm och ull

Vill du köpa lammkött från våra djur kan du göra det direkt från oss i vår gårdsbutik där vi har fryst vaccum packat kött i olika styckes detaljer. I samband med slakten kan du köpa ett helt styckat lamm som kommer direkt från slakteriet, vilket sker någon gång under hösten. Vill du bara ha en bit lammkött kan du förutom att handla direkt från oss, också köpa det hos någon av våra lokala återförsäljare Ica butiken Tranan i Broddetorp, Mat och Sånt i Falköping eller Skafferi Åsle Tå i Åsle.

Jonsboda Gård AB

Med skogen och fälten som närmsta grannar och inspirationskällor bereder vi och säljer äkta svensk kyckling och kalkon i en mängd olika smakfulla varianter. I vår butik kan du köpa olika charkvaror av främst kalkonkött, färsk eller grillad kyckling, kalkonköttbullar, baguetter, potatissallad mm.

Jordsläta Södergård

Här har vi både färskt och fryst kött. Chark - olika korvar, lufttorkat-, rökt- och rimmat kött av olika dess slag m.m. Ägg från våra egna höns, det Öländska lantvetet och så har vi även ved till helgs myset.

Jävre vilt

Jävre Vilt & Kött strax söder om Piteå driver man mer en bara ett vanligt lantbruk. Sedan 1975 drivs gården av Torvald och Gunvor Grahn. Dagens verksamhet består av nötköttproduktion med cirka 50 djur och cirka 60 Kronhjortar. Uppfödningen sker med stor omsorg om djuren på ekologiskt odlat foder. Köp hel eller halv slaktkropp. Även försäljning av rökta produkter av vilt.

Kalmar musteri

Kalmar Musteri är en del av Luarna AB, ett Kalmarföretag som gillar och arbetar med lokalproducerade produkter. Genom Kalmar Musteri förädlar vi frukter (just nu endast äpplen) och gör om dem till ljuvlig och saftig must.

Kaprifolkött

En ekonomisk förening med flera ekogårdar.

Koberg

Koberg Vilt KorvkollektionPå Koberg bedrives ett aktivt skogs- och jordbruk. Viltbruk med frilevande vilt på markerna.

Kullagård

Skrea Ost tillverkar och säljer Krav-certifierade ostar, mjölk i lösvikt och yoghurt. Vi har även en gårdsbutik på Kullagård.

Kullshagebruk

Kryddodling KullshagebrukSmåskalig ekologisk grönsaksodling. Gotlands mest otillgänglig gårdsbutik, öppet under säsong, midsommar - oktober.

Kungsbyn - Bygdens Mat

Lantbrukaren startar processen från jord till bord. Kunskap, noggrannhet och även intresse är viktiga egenskaper för att få fram en produkt som främjar såväl smak som hälsa. Lantbrukets djur är en förutsättning för att bevara vårt öppna landskap.

Djur ska inte transport onödigt långt, men det är lika viktigt att in- och urlastning sker på ett lugnt och harmoniskt sätt. Sverige har bland världens strängaste djurskyddslagstiftning vilket borgar för ett värdigt och stressfritt avslut för svenska grisar, får och nötkreatur.

Kvarngården

KvarngårdenKRAVcertifieringen för ekologiskt lantbruk visar att vi strävar efter att hålla våra djur så naturligt som möjligt. Vi tar ansvar för den biologiska mångfalden i naturen och uppfyller bland annat särskilda krav på djuromsorgen. Den naturliga tillvaron, fodret och lugnet på gården ger köttets goda smak och bra kvalité! På gården bedriver vi försäljning av köttlådor och levererar även till Upplandsbonden.

Kvill's

Här hos oss trivs djuren. De går ute på sina betesmarker eller vilar på en halmbädd i sitt luftiga lösdriftstall. När djuren mår bra, smakar också köttet bra. Vi hoppas att du blir nöjd med såväl service som kvalité.

Lappland innovation & produktion HB

Råstrandsglögg är en unik produkt skapad av ett litet familjeföretag i Lappland. Räknas till de mest komplexa och delikata alkoholfria julglöggarna. Gjord på lingon från skogarna runt Råstrand samt socker och kryddor. Lingondricka alkoholfri. Gjord på rårörda lingon.

Larsviken

Vi är ett litet familjeägt lantbruk som finns i Stubbarp, Kullabygden. Här odlar vi potatis och grönsaker som vi säljer i vår gårdsbutik.

Lassegårdensträdgårdar

Lassegårdens trädgårdar 2009Lassegårdens trädgårdar ligger mitt emot hembygdsgården i Karleby. Du kanske har besökt oss på skördefesten eller under julmarknaden? Trädgården drivs av mig Cecilia Blomkvist vi odlar och säljer ekologiskt & hantverksmässigt odlade grönsaker och andra produkter från vår trädgård. Vi kan också hjälpa till med att planera trädgårdar åt företag och privatpersoner..

Lilla Bjers, Västerhejde, gotland

Lilla BjersEn fridfull, grön oas 7 km söder om Visby. Odling och försäljning av en mångfald ekologiska grönsaker, bär, rotfrukter och plantor. Från sparris till julgranar. Gårdsbutiken har dessutom ett välsorterat sortiment av andra ekologiska varor och hantverk. Njut även smakerna och dofterna direkt från jorden i vår Gårdskrog. Allt grönt som serveras kommer från gårdens egna odlingar. Lunch och middag. Kökschef är Jonathan Kashe finalist i ”Årets kock” 2016. Lilla Bjers Gårdskrog är vinnare av ”Årets Hållbara Gastronomi” 2014, 2015 och 2016 i White Guide, ”Local Eat Award 2014” EAT Forum, ”Årets Hållbara Krog 2013” RS. Hela gården är KRAV-certifierad sedan 2001.

LyngaÖrt gårdsbutik Nässlan

LyngaÖrt gårdsbutik NässlanLyngaÖrt startades den 1 september 1999. Men redan sommaren 1998 hade vi provodlingar för att se om det fanns rätt förutsättningar att odla örter & kryddor och det fanns det. Vi odlar, torkar och förädlar alla örter själva. Vi odlar dessutom en stor del av örterna på plast, dels för att hålla ogräs borta och dels för att undvika jord och smuts på plantorna.

Lärkasjöhults Gårdsbutik

Strax intill Skåneporten i natursköna Lärkesholm ligger gårdsbutiken. Sortimentet i butiken består bland annat av lammkött, lammkorv, honung, kryddor samt får- och lammskinn från egna djur.

MaCo Grönt

Ekologisk odling av grönsaker samt biodling. Förädling till mjölksyrat, marmelader, senap, inläggningar, sylt tacosås, chutney, gelé, m m.

Mamma Mu´s Delikatesser

Vi saluför Mamma Mu´s Kalvdans i två smaker - Créme caramel och Kardemumma kanel. Kalvdansen görs av egen råmjölk i gårdens bageri. En världsunik ost - Fockstaosten - gjord på råmjölk, kryddad på timjan, rosmarin, enbär. Kalvdansen levereras även på "catering".

Mandelmann

Mandelmanns trädgårdar är ett jord- och skogsbruk om som alltsedan starten 1997 drivs ekologiskt enligt KRAVs regler.

Vi odlar tomat och gurka i kallväxthus, grönsaker, frukt och blommor på friland och föder upp vinterlamm. Gården har ca 140 tackor av köttras, huvudsakligen svea-rasen (korsningsras mellan texel, finull, mjölkfår mm). Gården är självförsörjande på både grov- och kraftfoder.

Marcellos Farm

En biodynamisk gård som säljer både KRAV märkt kött från egen gård och allehanda grönsaker från frilandet. Gårdsbutiken har öppet dygnet runt.

Mariebergs Gårdsbutik

Ni är varmt välkomna att besöka vår gårdsbutik. Här säljer vi både färsk pepparrot och förädlade produkter. Vi säljer också våra egna KRAV-odlade grönsaker efter säsong samt andra lokalt odlade produkter.

Mattesbäcken Eko. Grönt & Turism

Gården Övre Storfors idyll vid Alterälven. Vi odlar ekologiska grönsaker, över 50 sorter. Försäljning till allmänheten. Vi har boende. Förädling: inläggningar och syrakulturer m m. Turism med husuthyrning för t ex jakt och fisketurism.

Mellbybagaren

Specialitet skånsk stenugnsbakad "Mellbykavring" och ett stort sortiment fiberrika matbröd och bullar. Vetebröd och småbröd.

Molstabergs säteri

Ekologisk lammuppfödning

Mostorps gård

På Mostorps gård i Getinge bedrivs naturnära djuruppfödning på djurens villkor. Våra djur strövar fritt på stora arealer där varken konstgödsel eller besprutningsmedel används.

All slakt sker utan stressande transporter i det egna gårdsslakterier. Köttet hängmöras på gammaldags vis i ca 14 dagar. Charkproduktionen är av hög kvalité med högt köttinnehåll och låg fetthalt. Alla produkter är glutenfria.

MurboAnnas Ost

Jag heter Anna och jag är uppvuxen i en liten by som heter Murbo, därav namnet Murboanna. Jag har ett eget gårdsmejeri där jag tillverkar ost. Jag gör flera olika sorters ostar såsom mild och krämig vitmögelost, len färskost med flera olika smaker och salta salladsostar i olika inläggningar. Jag gör även ett välsaltat smör som är kärnat på ett traditionellt sätt efter ett gammalt recept.

Naturvårdsbondens Landskapskött

Logga Naturvårdsbondens LandskapsköttNaturvårdsbondens Landskapskött är ett lokal koncept för naturbeteskött från Dalarna. Köttet kommer från utvalda kvigor, ungkor och stutar som alla har hållit värdefulla marker öppna. När du äter Landskapskött får du inte bara en fantastisk matupplevelse, du bidrar även till ett öppet och vackert landskap i din omgivning.

Nordstorp Permakultur Gård

Vi försöker att bevara balansen mellan oss och naturen. På vår gård sätter vi värde på marken och dess naturliga kretslopp. Vi har lärt oss att bruka naturen för att få fram friska och ekologiska livsmedel. Vi odlar allt möjligt eftersom vi älskar grönsaker. När det är säsong: kom och hälsa på eller beställ.

Nymans Grönsaker

Ekologiskt certifierat småbruk på södra Gotland som producerar lamm, ägg och ekologiska grönsaker. Gårdsbutiken är öppen året runt.

Nytorp2089

NytorpVi är en liten lantgård som ligger utanför Sösdala i Skåne. Ambitionen är att vi ska bli självförsörjande och säljer det överskott gården ger. Allt är ekologiskt på gammeldagsvis.

Ockelbo Kyckling

Ockelbo KycklingOckelbokyckling är ett familjeföretag och drivs av fam. Persson. Eldsjälen och idésprutan bakom företaget är Siw och den som genomför alla byggnationer och "grovgörat" är Kurt, samt sonen Martin som hjälper till vid behov. Alla hjälps vi åt med djurskötseln, slakt, styckning och försäljning. Här kan du följa med i vår kycklinguppfödning, se våra bilder och skriv gärna en hälsning till oss i vår gästbok.

Odensjö östergård

Vårbruk på gårdenHär föder vi upp djur enligt KRAVs regler och säljer ekologiskt hängmörat nötkött via hemsidan. Vi har även en mindre biodling och säljer honung.

OH Odling Havstorp (Nelsa)

"Nelsa" som gården kallats i folkmun är gammal. Idag avstyckad med en mindre jorddel som har certifierats för KRAV-odling. Vår gård och "Boden" är lättillgänglig från 153-an. Den ligger högt och samtidigt som man kan handla häsosamma potatis kan man få en panoramabild över Himledalen eller "havarna" som man uttryckte det förr.

Ohlssons Biredskap & Bigårdar

Honung från egna bigårdar i Fyledalen, försommar-, sommar-, sensommar- samt pollenhonung. Vi saluför även glasburkar i tre storlekar motsv. 700 g, 500 g, 350 g honung.

Olof viktors

Här köper man nybakat bröd och bullar från kl. 07.00 alla dagar i stort sett, året om. Det finns bröd, kakor, våra marmelader, senap, vinägrar, kryddor, kvalitetschoklad, oljor, vår hemlagade glass och mycket mycket mer. Vi gör presentkorgar till både privatpersoner och företag. Ring oss för förslag.

Olsvenne Gårdskött

Olsvenne GårdsköttGårdsbutik där vi säljer lammkött från egna gården.

Ostra gård

Det är mycket som växer i våra växthus. Tomater, gurkor och paprikor är det vi odlar mest. Efterfrågan på Svenska nätmeloner är stor, därför odlar vi även detta. Förutom grönsaksproduktion har vi även värphöns. Hos oss får alla hönor gå fritt både ute och inne. Deras foder är fritt från både fisk- och köttmjöl.

Oxvikens Gård

Oxvikens Gård är ett litet lantbruk med handelsträdgård. Här odlar vi grönsaker och örtagårdsväxter till försäljning. Fårhållning med lammuppfödning för att kunna hålla ett öppet lanskap, men också för det goda köttet. Utegångshöns som får äta gräs, rotfrukter och annat gott. Vaktlar som värper de sötaste små ägg, riktiga "kärleksbomber". Här finns också hästar mest till nöje.

Ramsåsa Grönsaker

Grönsaker och bär från gården, egen odling. Säsongsöppet, mån-lör. För mer info ring.

Raskarums Fjäderfarm

Raskarums FjäderfarmRaskarums FjäderfarmStorkyckling från uppfödning till delikatess. Rökt kyckling, leverpastej, korv, köttbullar, stekt kyckling, kokt kyckling m.m. Färsk kyckling, hel eller i filé, lår, vingar. Festfat, catreing, smörgåstårtor m.m.

Resta Gård

Gårdsbutik med försäljning av lamm-och griskött med espressobar och hembakat. Kom och fika, klappa djuren och gå på grissaffari eller grilla en korv vid öppen eld. Ta med dig underbart gott kött hem som du kan äta med gott samvete efter att ha sett med egna ögon hur djuren har det. Vi har fina utrotningshotade fjällnärakor som vi mjölkar - är som att dricka himmel. Ring för "private shopping" eller kom under våra ordinarie öppettider.

Rosenhill´s Trädgård & Musteri

Rosenhills Trädgård & Äppelmusteri, Café, Hängmattor, bed & Breakfast.

Rotsjö gård

Här kan du provsmaka gårdens delikatessostar och även köpa annat närproducerat smått och gott. Njuta av hembakt bröd i mysig lantlig miljö. Passa på att klappa gårdens djur eller strosa på en av våra fina rid/vandringsleder. I våran härliga vildmarkskåta anordnar vi även middagar, lunch och fika till förbeställda sällskap.

Rudenstams Bär & fruktodlingar

Välkommen till en butik som erbjuder svenska varor så långt det är möjligt. Vi har svenska äpplen från september till juni. Vår idé är att tillhandahålla ett soriment av varor producerade i närområdet (max 30 mil).

Salteriet

SalterietLokalt fångad fisk och förädlade fiskprodukter.

Sandgårdens Skafferi

Sandgårdens SkafferiEn gårdsbutik som producerar eget ekologiskt lamm och tar till vara det bygden har att erbjuda. Tex marmelad, bröd, saft, ost och mycket mer.

Siris Trädgård

Här odlas KRAV-godkända ekologiska grönsaker på friland. Det innebär att marken gödslas med naturliga näringsämnen och inte med konstgödsel. Kemiska bekämpningsmedel användes inte mot ogräs och skadegörare. Grönsakerna blir goda och fulla av viktig näring. De grönsaker jag odlar är bland annat kålrot, morötter, rödbetor, vitkål, broccoli, blomkål, lök och palsternacka. I växthusen odlar jag tomater av olika slag, paprika, gurka, sallad, örter och kryddor. Plant av en del grönsaker till din egen täppa finns också förstås, som t ex purjo, tomat och gurkplant.

Sivans Osthandel

Sivans OsthandelI ett bilgarage i västgötska Tråvad finns ett himmelrike för alla ostälskare. Här lagrar Sivan Johansson sina ostar som har blivit uppskattade av så väl politiker som krögare.

Skanörs Fiskrögeri

Här nere i Skanör har det fiskats, rögats och sålts sill i över 1000 år. Det är därför ingen överdrift att kalla det vi håller på med för en tradition i våra trakter.

Skiltorp Kvarn

Gårdsbutik Skiltorp Kvarn, säljer närproducerade delikatesser. Bl. a. kalkon- lamm och nötkött, vilt. Egen lammproduktion, skinnplädar. Eget mindre bageri, rökeri samt korvtillverkning startar under 2011.

Skymnings gard

vafflor skymnings100% ekologisk cafe in Norra Gotland

Solträdgårdar hos Göranssons

Andrarum 201I den lilla byn Andrarum precis invid Christinehofs slott finns odlingarna på mina vänner familjen Göranssons mark. I allt arbete med odlingen har jag stor hjälp av Göranssons fantastiska arbetshästar. Jag håller en bredd av härliga grönsaker, gärna sorter som är en del av vårt kulturarv. I år odlar jag både rödbetor och kronärtskockor ? och nästan allt däremellan!

Spjutsbygds Gård

LadanVälkommen till en ekologisk lammgård med gårdsbutik och bed & breakfast norr om Karlskrona i Blekinges skogar. Närproducerat, småskaligt och djur, natur och människa i samklang är viktigt för oss och något vi lyfter fram i hela verksamheten.

Stafva Gårdsmejeri

Vi har ett litet mejeri där vi tillverkar olika ostar, främst dessertostar för försäljning till restaurang och butik. Där jobbar Inger, Eva, Annika och Lars fem dagar/vecka. Besök oss och handla i vår lilla gårdsbutik - alltid öppen för självbetjäning. Vi tar även emot studiebesök till gården med möjlighet att prova ostarna.

Stale Gård

SommarSmåskalig KRAV-certifierad gård i Bohuslän som erbjuder lådor med ekologiskt nötkött vår och höst. Våra djur äter enbart gräs, örter och grönfoder odlat på gården och kalvarna får gå med sina mammor i ca ett halvår eller längre.

Stjernsunds Gård

AllénStjernsunds Gård ägs och drivs av Mikael och Inga-Lill Gilbertsson. Vi äger även Bro och Hammars Gård samt arrenderar ett antal fastigheter.

Stjärnhovs kaningård

Logo Stjärnhov kaninUppfödning av kaniner för klimatsmart och naturlig köttproduktion.

Strutsens Café & Gårdsbutik

Caféverksamhet, uthyrning av lokaler för mindre fester och sammanträden (50-60 personer). Försäljning av det delikata strutsköttet och dito charkvaror, skinnprodukter, dammvippor, ägg, lampor m.m. Caféet serverar hembakt fikabröd samt "strutsmackor". Vi har även fullständiga rättigheter. April-september försäljning av sommarblommor samt färdiga gräsmattor. se hemsida grasmattor.se.

Strömmens Gårdsmejeri

Gården ligger vid älven en bit från Boltjärns by. Där tilllverkas fårost som säljs i en liten butik tillsammans med gårdens övriga produkter. För grupper gäller bokning.

Sturkö Rökeri

Vi använder endast de bästa råvaror som finns och kan alltid svara på frågor om ursprung, tillverkning m m. Vi är ju ett litet företag, som bevarat den gamla rökprocessen med vedeldade stenugnar och alvedsrökning. Om ni har problem med matallergier av olika slag kan vi säkert hjälpa till eftersom vi har full kontroll över vad som ingår i våra produkter och var det kommer ifrån.

Svansgård

LoggaBedriver ekologiskt lanbruk med inriktning på uppfödning av kastrerade tjurkalvar (stut).

Svartvikens Lantbruk

Några mil norr om Kalix efter älven utanför Morjärv och ca 1 tim från Luleå. Ligger Svartvikens Lantbruk intill sjön ö.Granträsk. Här driver familjen Lindbäck ett ekologiskt lantbruk. Men här finns mycket mer än bara mjölk. Köp ekologiskt kött, färsk mandelpotatis eller broccoli direkt från gården. Svartviken är också anslutna till ekoturismföreningen och här kan ni boka in en semestervecka med lantliv, vandringsleder, äventyr och bad i midnattsol.

Svenska Delikatesser

Svenska Delikatesser är en liten butik med försäljning av mat från svenska gårdar. Här hittar du till exempel Focksta ost, honung, hjortronsylt, kallpressad rapsolja, dinkelmjöl, morotsmarmelad och korntunnbröd. Vi har även surdegsbröd, dinkelpasta och hagtornsmarmelad. Butiken öppnades i februari 2006 och drivs av mig Eva Öhrén Höök. Jag är aktiv inom föreningarna Svensk Lantmat och har många kontakter med småskaliga livsmedelsproducenter. Detta gör att jag kan undvika många mellanhänder och långa transporter och erbjuda bra mat.

Sänkdalens Gård

Sänkdalens GårdSänkdalen är en ekologisk gård på Vikbolandet med mjölkproduktion och egen tillverkning av glass och kallpressad rapsolja.

Söderlindsekologiska grönsaker

Ekologisk och KRAV certifierad produktion av ett brett sortiment av grönsaker, snittblommor och kryddväxter.

Sörgården

Sörgården i byn Vike, ca 13 km söder om Kristinehamn, nära Hult, 2 km till Vänern. Mycket gammal gård i en del av byn som fortfarande är oskiftad och betecknas som skyddsvärd av Värmlands museum. KRAV-godkända djur och odlingar.

Tajnungs Gård

Möte med Wilma i skogenKRAV gård med nöt, får , hästar, bin och höns. Gården ligger i ett öppet naturskönt landskap med historia 3000 år tillbaka i tiden.

Tant Gröns Skafferi

Tant Gröns Skafferi startade sin verksamhet som ekonomisk förening i slutet av 1997. Syftet var att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att driva handel med livsmedel och andra dagligvaror vilka är producerade, förpackade och transporterade med största möjliga hänsyn till etik och miljö.

Torfolk Gård

Ekologiska pionjärer, med stor grönsaksodling, saft- och sylttillverkning samt lite djur. Har en stor och trevlig gårdsbutik med brett utbud av ekologiska varor.

Trogsta honung

TROGSTA HONUNG är företaget med honungsproduktion i TROGSTA och byarna runt omkring. Vi bedriver biodling, försäljning i egen butik, välsorterade matbutiker, på marknader och på hemsidan. Vi är KRAV-certifierade och har stort fokus på ekologisk produktion

Trädgårn i Mellansverige

Ekologisk odling i Södertälje av Tomat, Gurka, Potatis, Jordgubbar, Sallad, Kål och Kryddor. Säljer till detaljhandeln i Stockholmsområdet och i egen butik. Honung, Pesto och delikatesser finn i gårdsbutiken.

Tåkerns trädgård

Tåkerns trädgård är en liten ekologisk kökstädgård med försäljning i gårdsbutik, till privatpersoner och restaurang, på bondens marknad i Linköping mfl marknader.

Tångagård

Kravgodkänd potatis och grönsaksodling mellan Falkenberg-Varberg och Ullared i mellersta Halland. Lager och packeri på gården, även en mycket liten, enkel, gårdsbutik.

Uplands Honung

Uplands Honung är en KRAV-godkänd yrkesbiodling som ligger i Skogstibble 3 mil väster om Uppsala. Våra bin finns utspridda i ett 50-tal bigårdar i Mälardalen där de pollinerar och samlar nektar från skogar, ängar och åkrar.

Vidablick

Vidablick är sedan 1993 en KRAV-certifierad gård som erbjuder möjlighet att komma och plocka sina egna grönsaker/frukt/bär. Vi börjar säsongen med grön sparris och avslutar med majs o pumpa. Där emellan har vi många olika produkter att erbjuda, t.ex. jordgubbar, lök, tomater, sallad, kronärtskocker, zucchini, gurka, mm

Vikaryds Köttbod

Hos oss finner Du ett förstklassigt närproducerat ekologiskt kött. 1992 startade vi Vikaryds Köttbod. Vi föder upp både nöt och lamm ekologiskt, samt har ett samarbete med av oss utvalda uppfödargårdar i närområdet.

Vikaskogs Trädgårdar

I norra Skaraborg i Vikaskogen ligger Vikaskogs Trädgårdar med sin gårdsbutik. Här kan man köpa frukt och bär så väl färska som förädlade i form av sylt, marmelad och saft. Vi säljer också smör, ost och yogurt gjorda på ekologisk mjölk från Vikaskogen.

Vikbolands Struts

StrutsVikbolands StrutsVikbolands Struts i Östergötland hälsar er varmt välkomna till spännande möten och smakupplevelser!

På vår gård får ni möjlighet att på nära håll möta Strutsen, jordens största nu levande fågel, som går fritt i stora hägn med möjlighet att gå in när de själva önskar.

I vår gårdsbutik säljer vi det goda och nyttiga strutsköttet, hantverk och presentartiklar. Vad sägs om strutsfilé, äggljuslyktor och fjäderpennor!

Visätter Kalkongård

Daniel & Minire Kalkonproduktion med eget slakteri och chark där vi styckar kalkon hantverksmässigt efter kundens önskemål.

Voxtorpsgården

Voxtorpsgården ligger ca 2,5 mil söder om Kalmar och ägs av Jonas och Karin Lundqvist. Vi har drivit gården i snart 10 år nu och ställt om den från att vara en konventionell mjölkgård till att bli en ekologisk gård med grisar. En stor omställning som vi aldrig har ångrat.

Vreta kaningård

Vreta kaningård har allt i kaninkött. Vi säljer även avel och tillbehör för din egen uppfödning. Eget slakteri garanterar kvalité och leveranssäkerhet. Vänd dig med förtroende till oss.

Wannborga Vin & Lamm

I ladugården fiinns även ett charkuteri för att vidareförädla gårdens lamm till läckra patéer,korvar, lammfioler mm, vilka kommer att säljas i gårdsbutiken tillsammans med hantverk och andra öländska matvaror.

Wappersta gård

Ekologisk uppfödning av nöt. Gårdsbutik med mat och presenter.

Wilhelminagården i Varberg

Wilhelminagården i Varberg Vi har ett ekologiskt utbud av diverse varor, såsom Kaffe, Te, Choklad, Rapsolja & Honung med mycket mera. En del varor är lokala & en del även Rättvisemärkta. Återvunnet hantverk, Lokalt hantverk och ett urval nya vackra tidlösa lampor. Välkommen !

Åbrånets Limousin

Limousin, ett kött- för kvalitetsmedvetna, från djur som betar gräs från natur- och skogsbeten runt Hörnån och Uthörnsjön i Västerbotten.

Åkerbo Gård & Gårdsbutik

Vi erbjuder nötkött från djur som har fått beta fritt och bara ätit naturligt odlat gräsfoder. Alla djur är pigga och friska och kan tack vare luftiga vinterstallar gå ute året om. Kött från nötkreatur som har fått beta fritt och bara äter gräsfoder är nyttigt och köttets naturliga fettinnehåll blir av en bättre kvalitet.

Åloppe Eko-mat

Åloppe Ekonomiska förening är en sammanslutning av konsumenter och ekologiska producenter i byn Åloppe som ligger mellan Uppsala och Enköping.

Vi har byggt ett gemensamt förädlingshus där vi producerar livsmedel från våra egna gårdar. Vi levererar direkt till konsument, grossist och restaurang. Vi bedriver även catering och tar emot gäster för studiebesök och utbildning i ekologisk produktion i samarbete med Ekologiska Lantbrukarna.

Ålstorp Frukt & Grönsaker

Frilandsodling av ekologiskt odlade grönsaker.

Ängavallen

ÄngavallenAv de bästa råvarorna görs den bästa maten, det är lika sant i vårt kök som i ditt. Och de bästa råvarorna finns hos oss; alla 100 procent ekologiska, helt enkelt för att det blir godare så. På Ängavallen är vi alla gäster, du hos oss och vi hos naturen. För oss är det varken något konstigt eller något nytt att leva ekologiskt från jord till bord. Det har vi gjort i decennier och det betyder helt enkelt att bejaka naturen som en underbart balanserad helhet. Inte för att det är ett ändamål i sig utan helt enkelt för att det leder till både nyttigare och smakrikare mat. En självklarhet, om man tänker efter. Så antingen du väljer en picknickkorg att avnjuta i 1800-talsparken, slår dig ner i restaurangen vid den underbara örtagården, stannar en natt eller två i hotellet eller handlar i butiken så får du något ingen annan kan erbjuda dig.are beskrivning av gården.

Ängeby Gårdsprodukter

Gårdsboden är öppen alla dagar året om. Under vintern är sortimentet begränsat. Produkter: Ägg, mjöl, 30-tal sorter grönsaker, majs, potatis, hallon, jordgubbar, blommor, saft, sylt och ved.

Ängsdal

Liten gård med uppfödning av fjäderfän, och småskalig produktion av ägg.

Äppleboda Gårdsbutik

I Äppleboda Gårdsbutik hittar du endast ekologiska, egenodlade och egenproducerade varor.

Österlenkryddor

Österlenkryddor är ett familjeföretag som har sin hemvist på Länsmansbostället strax norr om Köpingebro, öster om Ystad. Till oss kommer man för att njuta av kryddfält och örtagård - på egen hand eller på någon av våra guidade kryddfältsvandringar- eller botanisera i vårt nya växthus där vi säljer plantor i kruka.

Öströö fårfarm

Öströö fårfarmÖströö fårfarmMitt i den vackra bokskogen hittar du Öströö Fårfarm- en gård med anor sen 1300-talet som idag är en modern fårfarm med hela kedjan från ett ekologiskt lantbruk med fåruppfödning med ett eget slakteri till förädling, försäljning och café med restaurang. Även hantverk med fårskinn som fokus finns på gården. Lammsafari och fårshow är populära aktiviteter.

Vår affärsidé är - att ge våra kunder och gästen unik upplevlse såväl gastronomi, historia och en fantastisk natur med fåret som en röd tråd igenom hela företaget


Har du några fler tips som passar här eller om du ser några fel, skicka in tips!   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar