Start > Gårdsbutiker > Detaljer om Oxvikens Gård

Oxvikens Gård - detaljsida

Oxvikens Gård

Oxvikens Gård är ett litet lantbruk med handelsträdgård. Här odlar vi grönsaker och örtagårdsväxter till försäljning. Fårhållning med lammuppfödning för att kunna hålla ett öppet lanskap, men också för det goda köttet. Utegångshöns som får äta gräs, rotfrukter och annat gott. Vaktlar som värper de sötaste små ägg, riktiga "kärleksbomber". Här finns också hästar mest till nöje.

I gårdsbutiken hittar man förutom blommor och grönsaker, bland annat krukor från gränsfors och töreboda, våra egna fårskinn och unika trädgårdshanverk tillverkade på orten (dessa kan man även specialbeställa). På grund av en miss från slakteriets sida så blev vi denna säsong i stort utan egna fårskinn.

Under sommaren anordnar vi en och annan tillställning såsom sommarcafé, örtvandring mm. Vi tar även emot grupper för studiebesök och/eller för en naturupplevelse.

Vi ingår även i LRF:s BESÖKSGÅRDAR, vilket innebär att t.e.x. skolklasser kan komma på besök hit utan kostnad men att vi får ersättning från LRF. Här kan man bland annat träffa lammen, prova på att sätta potatis, skörda moröttter, följa årstidernas växlingar både på gården och i skogen. Vi har även en egen grillplats i skogen där man kan äta medhavd matsäck. Det går också bra att mot en mindre kostnad beställa t.e.x pannkaka gjord direkt på elden. Kontakta gärna oss eller LRF för mer information.

Vi ordnar gärna med fika för både stora och små sällskap om så önskas. Hör av er ett par dagar i förväg, så kommer vi överens om hur och när. Endast förbeställning.

Produkter

Sommarblommor, örter för kök och trädgård, Planteringjord från Weibulls trädgård, Ekologiska grönsaker och potatis, Plantering av krukor och amplar, Rådgivnig och hjälp vid planteringar, Lammkött och skinn, Hönsägg och vaktelägg, Smideshantverk

Kontakt

Postadress: Yttre Långviken 153 922 67 TAVELSJÖ
Telefon: 090-620 11, Mob: 070-392 77 87
E-post: oxvikensgard@byanat.se
Hemsida: http://www.oxvikensgard.se/
Öppettider:

Vägbeskrivning

Vi finns i Yttre Långviken, 2,5 mil från Umeå och 7 km från Tavelsjö. Kör väg 363 till Kvarnfors, ta av mot Ö. Tavelsjö och kör ca 3 km för att komma till gården.

Se kartaLänk: Oxvikens Gård


   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar